Un român are o bicicletă care costă cât o Dacia Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean şi-a cumpărat o bicicletă care costă mai mult decât cele două maşini ale sale, adică aproape 12.000 de euro. Toţi cei care au crezut că bicicleta este doar un mijloc de relaxare şi de a face sport, s-au înşelat. Pentru alţii este o pasiune, şi una chiar foarte scumpă.

Alecsandru Redeş, un bucureştean de 29 ani, este un pasionat de biciclete ieşit din comun. A fost atras încă de mic de biciclete, iar acum câţiva ani s-a gândit să înceapă serios documentarea despre bicicletele de specialitate. „Încă de când eram mic mi-au plăcut bicicletele. Prima mi-am cumpărat-o în anul 1993 şi o am şi acum. Din 2005 am început să mă documentez serios în legătură cu bicicletele de specialitate“ spune Alecs.

Deţine mai multe biciclete
Deşi a participat la mai multe concursuri de profil, ciclistul nu se laudă că face mare performanţă,  ci spune că pentru el acest sport este doar o pasiune. Deţine şase biciclete, dar „vedeta“ este de departe un Paduano, construit pe bucăţi, care nu a costat nici mai mult nici mai puţin decât 11.763 de euro. „Pentru mine este o pasiune, eu nu mă consider un mare ciclist. Acest Paduano este gata în proporţie de 99%, trebuie să mai îmi vină o piesă din străinătate şi este gata“, a precizat tânărul.

Alecs nu se mândreşte însă doar cu această bicicletă, ci cu toate pe care le deţine şi pe care le-a recondiţionat. El spune că îi place să se considere un colecţionar de biciclete şi că ideea de a avea una ieşită din comun i-a venit în luna mai a anului trecut. De asemenea, nu se plânge de preţul plătit până acum şi afirmă că nu s-a gândit niciodată să renunţe la visul său. „În luna mai m-am gândit că ar trebui să-mi fac o bicicletă specială. Deşi m-a costat foarte mult, nu m-am gândit niciun moment să renunţ şi mi-am dorit întotdeauna să-mi duc visul la bun sfârşit“, se mândreşte ciclistul.



Bicicleta este foarte uşoară
Deoarece bicicleta nu este gata 100%, Alecsandru nu a mers foarte mult cu aceasta, aşteptând ca mijlocul său preferat de transport să fie pus la punct din toate punctele de vedere. El a parcurs cu bicicleta doar 95 de kilometri, toţi pe suprafaţă offroad. Pe lângă faptul că este cea mai scumpă bicicletă, aceasta este şi printre cele mai uşoare din ţară, cântărind până în opt kilograme şi având nişte pedale speciale, care necesită pantofi speciali. „Nu am mers foarte mult cu ea, am făcut doat 95 de kilometri. Aştept să fie gata în totalitate, îmi mai trebuie o singură piesă. Apoi voi «rula» cât mai mult“, spune tânărul.

Chiar dacă este atât de scumpă, ca design bicicleta nu este foarte diferită, iar oamenii nu îşi dau seama cât costă. Alecs a precizat însă că pot exista şi biciclete mai scumpe, dar acestea sunt placate cu aur, diamante sau alte pietre preţioase.„S-ar putea să existe şi biciclete mai scumpe în ţară, nu sunt sigur. Sunt sigur însă că, dacă există altele mai scumpe, acestea sunt placate cu aur sau diamante, altfel nu au cum să fie mai scumpe“, a explicat tânărul.

"Bicicleta este mai scumpă decât ambele mele maşini la un loc"
Alecsandru Redeş
colecţionar


image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite