Bucureşti: Un părculeţ din Floreasca a fost defrişat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spaţiu verde de 500 de metri pătraţi din cartierul Floreasca a fost ras astăzi de pe faţa pământului. În locul lor va fi construit un hotel, relatează HotNews.

Peste 30 de copaci, printre care şi castani bătrâni de zeci de ani, formau un mic părculeţ între blocurile de pe străzile Ceaikovski, Rahmaninov şi Bach.

Locatarii sunt nemulţumiţi de faptul că singurul loc în care îşi puteau lăsa copiii în siguranţă, departe de maşini, era mica oază din spatele blocului. Ei au anunţat astăzi asociaţia Ecocivica şi au cerut ajutorul reprezentanţilor ei. Ei au povestit pentru HotNews că s-au luptat mulţi ani să nu le fie defrişată oaza de verdeaţă şi chiar au obţinut la un moment dat promisiunea primarului Neculai Onţanu cum că parcul nu va fi atins.

"Au fost defrişaţi 30 de arbori adulţi, printre care şi cativa castani care aveau o vechime de peste 50 de ani, zeci de arbuşti şi 60 de metri pătraţi de gard viu. Când am ajuns noi mai erau doar doi arbori în picioare", a spus Dan Trifu, vicepreşedintele Ecocivica.

"Terenul a fost retrocedart şi proprieterii au dreptul să constiuiască orice"

Reprezentanţii primăriei spun că terenul a fost retrocedat iar proprietarul, firma APEX International, care are autorizaţie de construire pentru ridicarea unui bloc de trei etaje. Gheorghe Patraşcu, arhitectul şef al Capitalei, spune că în această situaţie sunt mai multe spaţii dintre blocuri.

"Terenurile au fost
retrocedate şi acum oamenii vor să construiască. Nu putem să le spunem nu, pentru că terenurile respective nu sunt trecute ca spaţii verzi în
acte", a declarat pentru HotNews, Pătraşcu.

Capitala ar trebui să aibă 26 de mp de spaţiu verde pe cap de locuitor şi are doar 12.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite