Un muncitor a murit după ce un perete de cinci tone a căzut peste el

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un muncitor de pe un şantier din Buftea a murit după ce un bloc de beton greu de cinci tone s-a prăbuşit peste el.

Potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, bărbatul era zdrobit de la piept în jos, iar echipa medicală a intervenit în condiţii dificile. Muncitorul a fost prins sub placa de beton, cu faţa în jos.

Bărbatul lucra la fundaţia unui imobil, iar peretele de la clădirea vecină a căzut peste el. „Fundaţia care s-a rupt a fost foarte grea, în jur de 7 - 8 tone. Se acţionează foarte greu în astfel de situaţii, la acest tonaj. Şapte tone pe un om este foarte, foarte mult. Am încercat să-l resuscităm circa 40 de minute. Când am ajuns muncitorul a fost cooperant, nu pot să spun lucid. Ne-a spus: Au mă doare", a spus, pentru Realitatea TV, unul dintre medici.

Medicii de pe Ambulanţă s-au chinuit peste 30 de minute să-l stabilizeze. Va urma o anchetă pentru a se stabili dacă au fost respectate normele de protecţie a muncii. „Ne-a sunat comandantul de la pompieri şi ne-a spus că are nevoie de o macara. Am intervenit, am adus macaraua, dar din păcate a fost prea târziu. Nu este o lucrare a primăriei. Este o lucrare la care coordonator de credit este Şcoala nr. 1. Este o lucrare, din păcate, neautorizată. Nici nu ştiam că se lucrează, pentru că nu au ridicat autorizaţia. Nu s-a eliberat autorizaţia de construcţie", a declarat şi primarul oraşului Buftea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite