Bucureşti: Un milion de euro despăgubire, în cazul morţii lui Tecuceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Tecuceanu, fratele „cârcotaşului“, vrea să-l atace în instanţă pe directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş“, Adrian Streinu-Cercel. Avocatul Ciprian Şoldea a declarat pentru „Adevarul de Seară“ că în cazul în care spitalul va fi declarat vinovat, fratele „cârcotaşului“ ar putea primi o despăgubire de aproape 1.000.000 de euro.

Paul Tecuceanu, fratele actorului Toni Tecuceanu susţine că a intrat de curând în posesia expertizei bacteriologice care atestă că fostul ,,cârcotaş” şi-a pierdut viaţa ca urmare a contactării în spital a germenului acinetobacter şi nu din cauza gripe porcine aşa cum a declarat directorul Institutului „Matei Balş“.

,,Nu gripa porcină i-a provocat moartea, ci o bacterie pe care a luat-o cât timp a stat la terapie intensivă. Cu siguranţă mai trăia şi acum, dacă nu intra în contact cu bacteria”, a declarat Paul Tecuceanu.

Fratele actorului este hotărât să îl dea în judecată pe Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş“, pe motiv că refuză să-i dea dosarul medical al fostului cârcotaş. „Susţine că nu îi permite legea protecţiei pacientului. Cu toate acestea, el a făcut public faptul că Toni a avut gripă porcină, deşi, şi acest lucru era trecut în dosar. Nu a cerut acordul nimănui pentru acest lucru“, a declarat pentru „Adevarul de Seară“, Paul Tecuceanu.

„Zilele următoare voi stabili daunele“

Potrivit avocatului Ciprian Şoldea, Paul Tecuceanu ar putea primi chiar şi un milion de euro despăgubire, dacă spitalul în care a fost internat Toni va fi găsit vinovat. „Dacă spitalul este vinovat ar putea plăti daune. Nu există reguli, depinde de gravitatea cazului. Dacă în cazul lui Ciomu s-a dat 500.000 de euro despăgubire, în acest caz, în care a murit un om, despăgubirile pot fi chiar de un million de euro“, a spus Ciprian Şoldea, avocat.

Paul Tecuceanu mai spune că în zilele de priveghi ale fratelui său, mai multe cunoştinţe s-au ferit de el şi de restul familiei de frică că ar putea lua şi ei virusul AH1N1.

„A fost un şoc pentru mine. Zilele următoare voi stabili cu avocaţii mei daunele morale şi materiale pe care i le voi cere lui Streinu-Cercel“, a mai spus fratele actorului.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite