Un medic şi o asistentă erau de tură în seara exploziei de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent , la Maternitatea Giuleşti există 34 de posturi vacante. De asemenea, în momentul izbucnirii incendiului erau pe tură un medic care se afla la un alt etaj al clădirii pentru o intervenţie şi o asistentă care, se pare, în momentul exploziei, nu era lângă copii.

Mai citeşte: Martor în infernul de la Maternitatea Giuleşti

Parchetul a deschis urmărirea penală pentru ucidere din culpă

Asistenta medicală de tură este cea care a sunat la 112. Nou-născuţii au stat însă în jur de 20 de minute în fum, până când pompierii au intrat să îi scoată. La auzul celor petrecute, majoritatea sunt revoltaţi. Toţi se întreabă unde era asistenta care trebuia să îi supravegheze în acele moment.

Cititorii adevarul.ro îşi spun părerile pe site: „Asistenta supraveghetoare trebuie să-ţi asume răspunderea şi să declare sincer unde era (la masă, la ţigară, la cafea etc.).Nu se poate să laşi nesupravegheaţi nou-născuţii!“ scrie sonya.

E o rusine pentru ministerul Sanatatii, imediat Ministrul Sanatati ar trebui sa isi dea dimisia si personalul de conducere dela Giulesti sa dimisioneze si sa fie bagati in anchete imadiat ,dar la noi cum totul se musamalizeaza iata ca multe famiilii vor ramane fara bebeluisi.Unde este protectia muncii ,ce a facut personalul de serviciu de acolo ,unde au fost asitententele si iata ca la noi ca nicaieri“, scrie Viconte pe adevarul.ro

Ministrul ar trebui sa-si dea demisia! Este inadmisibil ce se intampla in sistemul de sanatate romanesc! Nu le poate gasi nimeni nicio scuza!“, scrie şi Stefania.

Nu numai ca ar trebui sa-si dea demisia, dar sa raspunda in fata legii. Maternitatea nu ar trebui sa se reabiliteze numai dupa descoperira cauzei incendiului.“, scrie şi Gelu17.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite