Un coşmar numit Pipera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la supralărgirea şoselei Pipera creează probleme şoferilor care se plâng că pierd zeci de minute zilnic circulând bară la bară. Edilii au anunţat că lucrările se vor încheia în luna martie, iar circulaţia va reveni la normal. Şoferii nu sunt de aceeaşi părere şi spun că ambuteiajele se vor muta la capătul şoselei, care nu a fost lărgit.

Zeci de maşini circulă non-stop bară la bară pe Şoseaua Pipera, chiar şi în afara orelor de vârf. Dintotdeauna traficul din zonă a fost congestionat, dat fiind faptul că în Pipera se află foarte multe firme, iar infrastructura nu s-a dezvoltat în acelaşi ritm cu zona.

Citiţi şi:

Un șofer a intrat cu jeep-ul în vitrina unei bănci

De aproape an însă, de când au început lucrările la supralărgirea Şoselei Pipera, traficul a devenit infernal. „Şi înainte se făceau ambuteiaje dar acum, de când cu lucrările, am ajuns să stau chiar şi jumătate de oră în trafic. Coşamarul începe imediat ce intru pe Şoseaua Pipera de pe Bulevardul Barbu Văcărescu“, ne-a spus Adrian Creţulescu, un tânăr care lucrează la o companie din Pipera.


„Lărgirea şoselei nu va decongestiona traficul“

Alţi şoferi spun că acest coşmar nu se va sfârşi niciodată. „Aici nu are cum să se rezolve problema traficului pentru că oricât de mult se va lărgi şoseaua pe această porţiune, maşinile se vor îngrămădi din nou la capătul dinspre Şoseaua Nordului, spre Ambasada Chinei. Acolo se va gâtui şirul de maşini şi nu se poate lărgi şoseaua pentru că este Parcul Herăstrău“, ne-a spus Valentin Savu, şofer la o companie din Pipera.

Şi pietonii spun că au de suferit atunci când trebuie să circule pe tronsonul unde au loc lucrările. „Pentru noi nu este spaţiu, nu avem pe unde să mergem. Staţia pentru pietoni este aproape în stradă, trec maşinile la câţiva centimetri, ne murdărim de noroi“, ne-a spus Alina Rusu, agent de pază şi protecţie la o firmă din zonă.


Lucrările, finalizate în martie

Obiectivul proiectului este lărgirea de la două la şase benzi a şoselei Pipera între Calea Floreasca şi calea ferată Bucureşti - Constanţa, precum şi construcţia unui pasaj prin care să se realizeze supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu pe de o parte şi a Căii Floreasca pe de altă parte. Lungimea drumului care va fi realizat este de 1.520 de metri.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a inspectat joi şantierul şi a concluzionat că lucrările sunt în grafic. „Lucrarea este în grafic, ba chiar aş putea spune că s-a lucrat în lunile de iarnă. La sfârşitul lunii martie vor apărea stâlpii şi grinzile podului, iar dincolo de Bulevardul Barbu Văcărescu au fost turnate deja toate coloanele şi culeea în întregime“, a spus Oprescu.


Restricţii impuse pe Şoseaua Pipera începând de luni

Circulaţia rutieră va fi restricţionată pe mai multe porţiuni de pe Şoseaua Pipera, măsura fiind dispusă începând de luni până în 30 iunie în contextul lucrărilor la pasajul suprateran Pipera, anunţă, vineri, Administraţia Străzilor.

Astfel, circulaţia rutieră va fi închisă pe Şoseaua Pipera, pe tronsonul cuprins între str. Barbu Văcărescu – Calea Floresca – str. Măguricea. Tot pe Şoseaua Pipera, dar pe porţiunea cuprinsă între străzile Elena Caragiani şi Măgurica, traficul rutier va fi restricţionat pe câte o bandă pe sens.
Pe Strada Avionului, precum şi pe Calea Floreasca, între str. Fabrica de Glucoză şi Şoseaua Pipera va fi interzis accesul, cu excepţia celui al riveranilor.

Restul restricţiilor rutiere instituite în zona pasajului vor fi menţinute, potrivit sursei citate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite