Bucureşti: Un comisar de la Antidrog a fost prins „pro-drog“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat de la Serviciul Antidrog suspectat încă din luna noiembrie, anul trecut, că vindea informaţii unor clanuri interlope care se ocupă cu traficul de stupefiante a fost reţinut în urmă cu două zile de procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism).

Este vorba de comisarul Florea Fărcăşanu, de la Serviciul Antidrog Sector 4 Bucureşti.
Potrivit şefului DIICOT, Codruţ Olaru, comisarul de la Antidrog a vândut de mai multe ori informaţii clanului Spoitoru din Capitală.

„Comisarul Fărcăşanu este suspectat că a colaborat cu grupări interlope care se ocupă cu traficul de droguri. El a fost supus unor verificări încă din luna noiembrie 2009“, a spus Olaru.

El a completat că gruparea pe care a „alimentat-o“ Fărcăşanu cu informaţii acţionează în sectoarele 2 şi 4 şi este cunoscută sub numele de „clanul Spoitorilor“. Din acest clan face parte, printre alţii, şi fratele arhicunoscutului cap interlop Fane Spoitoru, Ion Migdal, zis „Migdale“, arestat de DIICOT în 2008.

Pe lângă acesta, la sfârşitul lunii septembrie 2008, au fost arestaţi mai mulţi membrii ai acestui clan dar gruparea nu a fost anihilată în întregime. Pe lângă „Migdale“, au mai fost reţinuţi la acea dată şi Daniel Gagiu, Iulian Zaharia şi Constantin Rovenzweig, zis „Roze“.

Comisarul Fărcăşanu a fost audiat în dimineaţa zilei de ieri de procurorii DIICOT şi dus la Curtea de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. „Până la pronunţarea instanţei nu vrem să mai facem alte comentarii. Este o situaţie delicată atât pentru noi, cât şi pentru colegii noştrii de la Poliţie“, a conchis Codruţ Olaru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite