Un centru de asistenţă socială în valoare de 250 milioane de euro va fi construit în nordul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul va fi construit în zona de nord a Capitalei, în Băneasa-Siseşti iar prima unitate va avea un total de 100 de paturi şi va putea găzdui persoane cu leziuni ce pot fi tratate pe termen scurt, va avea personal specializat pentru cei bolnavi de Alzheimer şi o secţie de îngrijire specială.

Săptămâna trecută,reprezentanţii Groupe Concorde Developments au anunţat că au semnat o scrisoare de intenţie irevocabilă cu guvernul României pentru construcţia acestor facilităţi, care necestiă investiţii de 250 de milioane de euro. Întreg proiectul va fi construit pe o suprafaţă de 257.500 mp.

Clădirea ca fi construită în zona de nord a Capitalei, în Băneasa-Siseşti iar prima unitate va avea un total de 100 de paturi şi va putea găzdui persoane cu leziuni ce pot fi tratate pe termen scurt, va avea personal specializat pentru cei bolnavi de Alzheimer şi o secţie de îngrijire specială.

Proiectul va fi ridicat pe strada Drumul Piscul Moşului, la numarul 10-12, la 250 m de Bulevardul Siseşti, în apropiere de o zonă rezidenţială şi va avea o structură de S+P+3E. Facilitatea are deja toate autorizaţiile şi avizele de contrucţie, dar şi proiectul arhitectural. Diriginţii de şantier şi inginerii au fost deja plătiţi, iar construcţia va începe pe 6 iunie, transmite Money.ro.


Condiţii de lux

Unitatea face parte dintr-un lanţ de clădiri care vor fi construite şi care vor avea camere de recreere, camere de terapie fizică cu echipament medical de ortopedie, camere cu un pat sau trei paturi, baie şi ecran LCD, lift, dar şi o capelă.

Iniţial, valoarea totală a bugetului pentru acest proiect a fost stabilită la 220 milioane de euro. Compania a anunţat săptămâna trecută că această investiţie a fost majorată cu 30 de milioane de euro, la 250 milioane euro. GCD a primit asigurări din partea autorităţilor că până la 1 iunie contractul va fi semnat, iar marja de profit anticipată este de 35-40%.

Luna trecută, compania anunţat şi construirea a două parcuri eoliene, pentru care a primit subvenţii de la Guvernul României şi de la Comisia Europeană. GCD a primit autorizaţiile pentru construcţia unui parc de 45 MW la Tulcea. Proiectul, deţinut în totalitate de compania americană, are o valoare de 90 de milioane de euro.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite