Un alt bebeluş a decedat, ceilalţi cinci urmează să fie operaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al şaselea bebeluş a murit ieri în urma arsurilor suferite în incendiul din 16 august de la Maternitatea Giuleşti.

Este vorba despre Constantin Bostan, un băieţel care a fost născut prematur şi care avea 14 zile cînd a avut loc incendiul. Trei bebeluşi au murit pe loc cuprinşi de flăcări şi alţi doi au decedat ulterior la Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, acolo unde au fost transferaţi pentru îngrijiri.

„Avea leziuni foarte grave, arsuri pe aproape 50% din suprafaţa corpului şi căile respiratorii erau foarte afectate. A fost o minune că a rezistat 27 de zile, e-adevărat, a putut trăi doar intubat”, a spus prof. Dr. Dan Enescu, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Băieţelul a fost la un pas de moarte de două ori, a suferit două stopuri respiratorii la locul accidentului şi medicii au reuşit să-l stabilizeze.

 Alţi cinci bebeluşi se află în continuare internaţi la terapie intensivă la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", iar starea lor este stabilă, potrivit directorului unităţii medicale, Dan Enescu. Copiii au luat în greutate şi medicii aşteaptă ca aceştia să se dezvolte îndeajuns încât să fie posibile intervenţiile chirurgicale.




București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite