Bucureşti: Ultima fiţă: închiriază-l pe Moş Nicolae!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vreţi să vă impresionaţi copilul, pregătiţi cel puţin 400 de lei. Părinţii care vor să le facă o surpriză celor mici, diseară sau mâine, pot închiria un Moş Nicolae, în funcţie de pretenţii, la preţuri care pot ajunge până la 1.200 de lei.

Perioada Sărbătorilor de Iarnă este mană cerească pentru agenţiile de entertainment. De anul acesta, pe lângă Moş Crăciun, Spiriduş, Ren şi Crăciuniţă, a mai apărut un personaj de legendă, menit să-i impresioneze pe copii: Moş Nicolae. De pildă, Teatrul Libelula îl  închiriază pe venerabilul Moş la preţuri cuprinse între 422 şi 1.266 de lei, în funcţie de durata şi de complexitatea spectacolului.

Deosebirea între Moş Nicolae şi Moş Crăciun o face culoarea mantiei. Pelerina cea roşie este înlocuită de una albastră.  Designerii teatrului au umblat puţin şi la atitudinea lui Moş Nicolae. Este mai sobru decât Moş Crăciun şi are un aer misterios. Barba, mustaţa şi peruca sunt confecţionate din blană naturală de iac.


„Nu venim cu nuieluşa”

Pentru că majoritatea evenimentelor au loc în malluri, Moş Nicolae vine la copii încărcat cu daruri, puse bine în ghetuţe de artizanat. Unul dintre Moşii teatrului este actorul Mihail Marinescu, care lucrează de şase ani la Libelula. “Este minunat să intri în pielea Moşului. Copiilor trebuie să le transmiţi bucurie, blândeţe şi iubire. Niciodată nu mergem cu o nuieluşă. Eventual putem aduce vorba despre nuieluşă, pentru a crea suspansul”, a explicat Mihail.


Scenariul e simplu. Înainte de a aduce darurile, Moşul află de la părinţi amănunte despre copiii respectivi astfel încât să-i impresioneze pe micuţi. El dă întotdeauna impresia că ştie tot. Spune pilde şi îi pregăteşte pe copii pentru marea întâlnire cu Moş Crăciun. Teatrul este pregătit pentru situaţii imprevizibile “Avem şi Moşi Nicolae de rezervă, aşa că putem ajunge în timp util la client”, a spus Emilia Nechita, directorul Teatrului Libelula.

Moşul e cum vrea clientul
O altă firmă care se ocupă de închiriatul de Moş Nicolae în zilele de 5 şi 6 decembrie este Clown Party. Dacă Moşul Teatrului Libelula este albastru, al celor de la Clown Party poartă o haină lungă roşie cu verde şi cu pietricele ca de smarald. Moşul poate fi închiriat  pentru o oră la preţul de 150 de lei.

Spiriduşul, Renul şi Crăciuniţa pot fi închiriate alături de Moş cu câte 110 lei. Moş Nicolae vine cu un toiag şi le citeşte copiilor pilde şi povestioare dintr-o carte magică. Îi întreabă dacă şi-au ascultat părinţii şi bunicii şi dacă au fost cuminţi. „Totul se întâmplă aşa cum doresc clienţii. De obicei, părinţii nu mai vor ca prichindeii să primească darurile în pantofiori, ci direct de la Moş Nicolae“, a spus directorul Clown Party, Magda Viziteu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite