Bucureşti: Uliţele troienite al lui Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 5 se află sub nămeţi din cauza primăriei dar şi a locuitorilor care nu şi-au curăţat nici măcar trotuarele. La o singură verificare, inspectorii municipalităţii ar avea de dat amenzi cât pentru toate sectoarele la un loc. Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, a fost deja amendat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cu suma de 60.000 de lei pentru că aria sa administrativă nu a fost curăţată.

La trei zile de când s-au oprit ninsorile multe dintre străzile din Capitală nu au fost nici acum deszăpezite. Cei mai afectaţi sunt locuitorii sectorului 5 unde au fost curăţate doar străzile principale iar străzile laterale nu au văzut urmă de lamă de buldozer transformându-i în prizonieri pe locuitorii din zonă. Astfel, locatarii, patronii magazinelor şi directorii instituţiilor care au se sedii în zonă dau vina pe autorităţi că nu le-au curăţat străzile şi trotuarele.


“Mai întâi să cureţe primăria şi apoi curăţăm şi noi”


Strada Malcoci din cartierul Rahova este una dintre străzile lăsate pradă zăpezii atât de autorităţi cât şi de locatarii care nu şi-au curăţat nici măcar trotuarele şi parcările unde se află propriile maşini. “Din câte ştiu eu primăria ar trebui să cureţe zăpada, nu noi”, a spus Felix Ion, adminstratorul blocului nr. 36 de pe strada Malcoci din Rahova.

Bărbatul pare că nu ştie de hotărârea municipalităţii de a-i amenda pe cei care nu-şi curăţă zăpada din jurul blocului sau a instituţiei. “Mai întâi să cureţe ei zăpada de pe stradă şi apoi ieşim şi noi cu lopeţile să curăţăm trotuarele şi parcările. Chiar dacă luăm zăpada din parcări nu avem cum ieşi cu maşinile că nu se poate circula pe stradă”, a spus Maria Sofronie, una dintre locatarele blocului.


Nu numai că nu se poate circula cu maşinile dar după imperiul zăpezii, sectorul riscă să se transforme în imperiul gunoaielor. “Aştia care şi-au lăsat maşinile în parcare, înzăpezite, mai pot merge şi cu tramvaiul. Dar ce ne facem cu tonele de gunoaie care nu au fost ridicate de la ninsorile trecute pentru că nu au pe unde intra maşinile de gunoi”, a mai spus Maria. Ea a adăugat că la primele raze de soare nu vor mai putea ieşi din casă din cauza noroiului şi a gunoaielor.


Policlinică şi supermarket, îngropate în nămeţi


Pe aceeaşi stradă se mai află şi alte câteva blocuri, case particulare, un supermarket şi o policlinică. Nici în jurul policlinicii nici în jurul supermarketului nu este curăţată zăpada. Singurul mod de a ajunge la policlinică este pe jos, pe cărările făcute cu picioarele de cei care au fost nevoiţă să ajungă la medici. “Primăria ar fi trebuit să trimită pe cineva să cureţe. Maşinile care au fost prinse de zăpadă aici au rămas, în parcarea din faţa policlinicii, şi nimeni nu venit să deszăpezească”, a spus Rodica Marinescu, directoarea Policlinicii Malcoci.

âSupermarketul de pe Malcoci este de asemenea înconjurat de zădadă iar în faţa clădirii este o parcare îngropată în nămeţi. Managerul supermarketului spune că nu e treaba sa să cureţe şi, la fel ca ceilalţi, aşteaptă să vină lucrătorii de la primăriei. “Vanghelie este singurul primar care nu este niciodată pregătit de iarnă. Nu ştiu cine ar trebui să cureţe parcarea pentru că nu este  a noastră ci este terenul municipalităţii”, a spus administratorul supermarketului Rainbow.


Deszăpezire doar pe arterele principale


Sectorul 5 a întâmpinat mereu astfel de probleme din cauză că primăria condusă de Marian Vanghelie nu are contract cu nicio firmă de salubritate. Conducerea instituţiei a fost deja amendată de Primăria Capitalei cu suma de 60.000 de lei pentru că nu a deszăpezit străzile din aria administrativă.

La mai bine de două zile de când a încetat să ningă în Capitală, edilii sectorului 5 au reuşit să cureţe doar marile artere, şi nici pe acelea bine. Azi-noapte traficul a fost iarăşi restricţionat pentru a fi evacuată zăpada de pe Calea Rahovei, Calea Ferentari, Calea 13 Septembrie, Strada Mărgeanului şi Buzoieni. Instituţia nu a precizat dacă şi când vor fi curăţate şi străduţele laterale.


Vanghelie are insomnii din cauza zăpezii

Primarul Sectorului 5 a spus că de când cu vremea asta nu a putut dormi. „Eu la 8.30 am plecat de la zăpadă. Nici n-am apucat să dorm. Am fost şi ieri şi azi-noapte până dimineaţa, când am avut din nou întâlnire cu cei din primărie, am mai căutat o serie de formule prin care să găsim şi alte utilaje şi ne pregătim pentru tot ce urmează", a spus Vanghelie luni, după ce se oprise ninsoarea. El a adăugat că nu există nicio diferenţă între starea drumurilor din sectorul pe care-l administrează şi celelalte zone din Capitală.
 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite