Tupeu de şofer în Bucureşti: 163 km/oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radarele poliţiştilor au înregistrat în vara anului trecut, pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, o viteză uluitoare: 163 de kilometri pe oră. Arterele bucureştene unde şoferii calcă pedala de acceleraţie până la capăt sunt în continuare unele dintre cele mai periculoase. Pe Kiseleff s-a atins şi 141 de kilometri pe oră.

Mai citiţi:

Băiatul lui Adrian Năstase, în topul vitezomanilor din Capitală

În ciuda gravelor accidente şi a amenzilor acordate de agenţii de circulaţie, şoferii bucureşteni nu s-au învăţat minte şi continuă să depăşească viteza legală imediat ce prind o bucată de şosea liberă.

În 2009, în Capitală, au fost suspendate 917 de permise pentru depăşirea vitezei legale cu 50 de kilometri pe oră mai mult decât limita admisă pe o anumită porţiune de drum.



FOTO: 2009, Kiseleff: un Bentley a spulberat un Renault

Kiseleff, „bulevardul morţii”


Şoseaua Kiseleff se află în topul străzilor din Bucureşti unde s-au întâmplat unele dintre cele mai groaznice accidente. În urmă cu un an, o studentă în vârstă de 23 de ani a fost spulberată de o Skoda Octavia, la volanul căreia se afla un diplomat austriac. Tânăra a fost aruncată 20 de metri în aer şi a murit pe loc.
În primăvara lui 2008, o studentă din Republica Moldova în vârstă de 20 de ani a fost omorâtă, pe aceeaşi trecere de pietoni, de Anamaria Ştraus, femeie de afaceri, care se afla la volanul unui autoturism de lux. Tânăra şi-a dat ultima suflare chiar sub privirile poliţiştilor de le Rutieră care vegheau trecerea coloanei oficiale a fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu.

Tot pe Kiseleff, în vara anului trecut, fostul iubit al Elenei Băsescu, Ionuţ Daniel Gheorghe, zis şi „Joe”, aflat la volanul Bentley-ului său, s-a şicanat în trafic cu şoferul unui Renault Clio, provocând un incident grav. Renault-ul,  în care se aflau patru persoane, s-a răsturnat. Din fericire, niciunul dintre pasagerii autoturismelor nu a fost rănit.


image
2009: Kiseleff: o tânără a fost ucisă pe trecerea de pietoni

FOTO: 2009: Kiseleff: o tânără a fost ucisă pe trecerea de pietoni


Andrei Năstase, vitezoman pe Kiseleff


Fiul fostului premier Adrian Năstase a fost prins de poliţiştii bucureşteni conducând la mijlocul lunii august, anul trecut, cu o viteză de 141 de kilometri pe oră pe Kiseleff. Andrei Năstase a făcut contestaţie la Judecătoria Sectorului 1 pe motiv că era urmărit de paparazzi, care i-a dat termen pentru sfârşitul lunii noiembrie 2009.

Instanţa a hotărât amânarea procesului pentru data de 19 aprilie anul acesta, la cererea avocatului vitezomanului pentru studierea actelor din dosar.

Mai mult ca pe autostradă

Cel mai grăbit şofer bucureştean în 2009, care a apăsat pe pedala de acceleraţie până la capăt pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, este un bărbat în vârstă de 25 de ani. El a fost surprins la sfârşitul lunii iunie rulând cu nici mai mult, nici mai puţin de 163 de kilometri pe oră, de mai mult de trei ori decât viteza legală admisă, la volanul unui Land Rover.

Bărbatul a fost sancţionat de poliţiştii de la Brigada Rutieră cu reţinerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile şi o amendă de 540 de lei.

Adrenalină pe Lascăr Catargiu

O altă arteră preferată de iubitorii de sensaţii tari este Bulevardul Lascăr Catargiu, care uneşte Piaţa Romană de Piaţa Victoriei. În luna iunie a anului trecut, un motociclist în vârstă de 23 de ani, a fost surprins de poliţiştii de la Brigada de Poliţie Rutieră în timp ce gonea cu 135 de kilometri pe oră la „coarnele” unui Kawasaki.

Din fericire, acesta a fost oprit înainte de a se produce vreo tragedie. Nu aceeaşi soartă au avut-o şi şoferii a două autoturisme, Dacia şi Toyota, care, în 2007, s-au izbit puternic în apropiere de Piaţa Romană.



FOTO: 2007, Lascăr Catargiu: accident cu o victimă

Străzile din centru, preferate de teribilişti

2007, Lascăr Catargiu: accident cu o victimă


Potrivit poliţiştilor de la Brigada Rutieră a Capitalei, şoferii au tendinţa să calce cel mai des pe pedala de acceleraţie pe străzile din centru.
Astfel, pe Şoseaua Mihai Bravu, un bucureştean în vârstă de 28 de ani, aflat la volanul unul Volkswagen Passat a fost prins de agenţii de circulaţie la mijlocul lunii august a anului trecut, gonind cu 121 de kilometri pe oră.
Alte străzi unde viteza este la ordinea zilei, în special când traficul nu este atât de aglomerat, sunt Calea Dorobanţi, Splaiul Independenţei şi Gheorghe-Ionescu Siseşti.

Nu le place sub 100 km/oră


În condiţiile în care viteza maximă în majoritatea zonelor din oraş este de 50 de kilometri pe oră, vitezomanii Capitalei, care au rămas fără permis anul trecut, rulau cu cel puţin 100 de kilometri pe străzile bucureştene.

A crescut numărul vitezomanilor

„În Capitală, viteza este de vină pentru multe accidente rutiere. Din păcate, în 2009, numărul şoferilor amendaţi pentru că au depăşit viteza legală a crescut faţă de anul precedent. Majoritatea celor care calcă pe pedala de acceleraţie sunt bărbaţi. Femeile sunt mai prudente în trafic“, a declarat pentru ziarul „Adevărul“ comisarul-şef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei. El a adăugat că vitezomanii preferă să-şi arate muşchii în special vara, deoarece atunci carosabilul este uscat şi riscurile de accidente sunt, teoretic, mai mici.
Cei care depăşesc viteza maximă admisă cu mai mult de 50 de kilometrii pe oră sunt pedepsiţi cu reţinerea permisului pentru o perioadă de 90 de zile şi cu o amendă de minim 540 de lei.

Monica Columbeanu: 117 kilometri/oră


Prima vedetă amendată, la începutul anului trecut, este Anna Lesko, care circula cu 68 de kilometri pe oră pe Bulevardul Aviatorilor.
Soţia milionarului Irinel Columbeanu, Monica, a rămas fără permis de conducere la începutul lunii septembrie după ce a fost surprinsă pe Bulevardul Lascăr Catargiu conducând cu 117 kilometri pe oră, dublu faţă de viteza admisă.

Monicăi i-a fost suspendat carnetul pentru o perioadă de 90 de zile şi a primit o amendă de 540 de lei.
Vedeta a motivat că obişnuieşte să calce pe acceleraţie în dreptul intersecţiilor, numai pe culoarea verde a semaforului, de frică să nu se intersecteze cu şoferii care trec pe roşu din stânga sau dreapta.

Totuşi, fiul fostului premier Adrian Năstase, Andrei, a fost campionul vitezei în 2009. El a fost prins de agenţii de circulaţie, la mijlocul lunii august, conducând cu o viteză de 141 de kilometri pe oră pe Kiseleff. Tânărul a făcut contestaţie la Judecătoria Sectorului 1 pe motiv că era urmărit de paparazzi.

Măsuri: un semafor

În urmă cu un an, a fost instalat un semafor la trecerea de pietoni unde au fost accidentate mortal două tinere, din dreptul Pavilionului H, de pe şoseaua Kiseleff. Cu toate acestea, mulţi dintre şoferi ignoră chiar şi culoarea roşie a semaforului în graba zilnică.





image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite