Trocul cu tichete înviorează Rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul noului program Rabla sunt acceptate în premieră trei tichete obţinute după casarea rablei, iar cumpărea lor nu este ilegală. Sute de bucureşteni stau la cozi ore în şir la Remat pentru a cumpăra tichetele cu ajutorul cărora îşi pot lua o maşină nouă.

Al şaselea program din seria Rabla pentru autoturisme a început în urmă cu o săptămână. Noutatea este că acum cei interesaţi pot veni cu trei tichete obţinute după casarea rablelor. Chiar dacă nu aveţi trei maşini vechi, nicio grijă.

Puteţi cumpăra voucherele la jumătate din valoare, până în 1.900 de lei, din faţa sediului Remat, de la cei care au maşini noi sau nu au bani de una nouă nici cu ajutorul programului Rabla. Atenţie! Când cumpăraţi tichetele nu uitaţi să cereţi şi copii legalizate după talonul maşinii, certificatul de radiere şi cel de distrugere al maşinii.

„De când am început programul este o întreagă nebunie. Am format două echipe pentru ca oamenii să nu stea mult timp la cozi. În câteva zile am casat 400 de maşini. 90% din ele sunt dacii, iar 5% sunt maşini vechi străine. Foarte important de ştiut este că de la noi omul trebuie să meargă să legalizeze tichetul în valoare de 3.800 de lei pentru că în caz contrar el nu este valabil“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ Adrian Adam, reprezentat Remat Bucureşti Sud.

El a mai declarat că procedura de cumpărare a celorlalte două vouchere este legală. „Marele avantaj este că ele sunt transmisibile şi marea majoritate a celor care vin la noi, deşi au un singur autoturism, fac rost de alte două vouchere de la cei care le vând aici. Din câte ştiu preţul este cuprins între 1.000 şi 1.900 de lei“, a mai spus reprezentatul Remat.

Operaţiunea durează zece minute

Azi-dimineaţă, la sediul Remat Bucureşti Sud, din strada Şoseaua Berceni Fort nr. 5, peste 50 de persoane stăteau la cozi pentru a intra în posesia tichetelor. Cu totul, operaţiunea de casat durează aproximativ zece minute. Se efectuează cântărirea maşinii, se verifică radioactivitatea, seria motorului şi a şasiului pentru a se asigura că sunt respectate datele din actele maşinii.

       
„Eu am o Dacie veche din 1989 şi abia aşteptam să îmi iau una nouă. Am făcut rost de alte două tichete de aici, de la oameni, şi am dat pe ele doar 3.000 de lei“, a spus bucuros Cristian Moldovan.

Comparativ cu programul Rabla din 2008, prin care se acordau numai 3.000 de lei pentru o maşină, în 2009 s-au dat 3.800, dar era primit un singur tichet. Acum sunt acceptate trei, fiecare în valoare de 3.800. Bucureştenii care vor să-şi caseze vechitura la Remat pentru a primi bonul de la stat trebuie să ştie că vechimea maşinii nu poate fi mai mică de zece ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite