Tren Bucureşti - Ploieşti înţepenit în ger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garnitura trenului personal Bucureşti – Ploieşti Sud a rămas blocată ore întregi în câmp într-un frig de crăpau pietrele.  Trenul a plecat aseară, în jurul orei 22.00, din Bucureşti, dar locomotiva s-a blocat la Scroviştea. Autorităţile au trimis la faţa locului o nouă locomotivă, care să tracteze garnitura, însă un macaz a cedat şi trenul a rămas în câmp.

Pasagerii din tren au sunat la Poliţie şi Ambulanţă, care au intervenit pentru a transporta persoanele îngheţate la spital. Zece oameni, care au intrat în hipotermie, au fost duşi cu ambulanţe şi maşini de poliţie la spitalul din Periş. „Ambulanţa Bucureşti a intervenit în cursul nopţii pentru a prelua, iniţial, şase persoane din trenul blocat la Scroviştea. Alte persoane au fost preluate de către familiile acestora şi de ISU“, a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov, Alice Grasu.

În compartimente, frig ca afară

Pasagerii trenului au spus că în compartimente nu a fost căldură, iar medicii care i-au îngrijit pe aceştia au declarat că persoanele erau îngheţate şi au avut nevoie de încălzire. În prezent, nouă dintre pasagerii trenului au fost deja externaţi.

Pe lângă solicitările făcute de pasagerii trenului, ambulanţa a mai fost chemată azi-noapte să întervină în 489 de cazuri. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite