Transportul bucureştean, sprijinit de germani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale din Bucureşti şi Frankfurt vor coopera pentru a dezvolta transportul public din Capitală. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi edilul din Frankfurt, Petra Roth, au semnat aseară o scrisoare de intenţie privind colaborarea celor două oraşe pentru sistematizarea transportului public de la noi.

Oprescu a spus că acordul înseamnă în special atragerea de finanţare europeană necesară dezvoltării programelor de infrastructură şi modernizării mijlocacelor de transport public, dar şi colaborarea pe partea de proiecte. De asemenea, autoritatea regională de transport a oraşului Frankfurt poate transmite experienţa sa Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB).

Edilul bucureştean s-a întâlnit şi cu ministrul Economiei, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale pentru landul Hessen, Dieter Posch. „Bucureştiul are unele probleme de circulaţie asemănătoare celor din Frankfurt. Experienţa noastră va fi utilă pentru oraşul dumneavoastră“, a spus ministrul german.
Din delegaţia română au făcut parte primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, directorul Direcţiei de transporturi din primăria Generală a Capitalei, Ion Dedu şi directorul Regiei Autonome a Transportului Bucureşti, Gheorghe Aron.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite