Bucureşti: Trăiesc ca-n Evul Mediu în apartamente de lux VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 20 de familii locuiesc într-un cartier rezidenţial modern unde de aproape o lună nu au curent electric. Este vorba cei care au fost evacuaţi din casele lor şi au primit locuinţe sociale într-un  ansamblu rezidenţial modern.  Reprezentanţii primăriei spun că locatarii nu au curent pentru că nu s-au branşat legal la reţea.

Mai citiţi: Chiriaşi în apartamente de lux, la lumina opaiţului VIDEO

Zeci de familii locuiesc în apartamente de lux care nu-s racordate la curent electric de aproape o lună. Este vorba despre locatarii care au locuit în casele naţionalizate din Centrul Vechi al Capitalei şi care au fost daţi afară pentru că proprietarii le-au revendicat. Primăria Capitalei le-a oferit locuinţe sociale într-un cartier rezidenţial de pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte în sectorul 1.

“La început am crezut că ne-a pus Dumnezeu mâna-n cap când am văzut cât de frumoase erau apartamentele. Chiria este de 180 de lei pentru un apartament cu trei camera”, a spus a spus Mihai Vasilică, unul dintre locatarii care s-a mutat împreună cu familia în apartamentul spaţios. Bucuria a fost înlocuită imediat cu îngrijorare pentru că în ziua în care s-au mutat în noile locuinţe, reprezentanţii furnizorului de energie electrică au luat contoarele.

„Au trecut de atunci mai mult de trei săptămâni. Dormim îmbrăcaţi şi nu avem unde să ne spălăm pentru că avem încălzire centrală care funcţionează tot pe curent electric”, a spus Maria Vasilică, soţia lui Mihai.


„Locatarii au obligaţia să se branşeze legal”

Contractul de vanzare cumpărare pentru aşa-zisele locuinţe sociale a fost încheiat în anul 2007, Primăria Capitalei cumpărând de la dezvoltator câteva zeci de aprtamente. „Obligaţia vânzătorului era să asigure energia electrică pe perioada în  care blocurile nu erau ocupate. În momentul în care locuinţele sociale au fost ocupate locatarii trebuiau să-şi organizeze asociaţia de locatari pentru a putea obţine avizele de branşament electric. Locatarii au obligaţia să se branşeze în mod legal la reţea”, a spus Bogdan Hreapca, directorul Direcţiei Generale de Dezvoltare Investiţii şi Planificare Urbană.

Chiriaşii sociali spun că nimeni de la primăria nu le-a spus ce au de făcut şi nici nu ştiu unde să meargă pentru a se racorda la curent.


Vecinii nu-i lasă să tragă un prelungitor

Vecinii lor care au dat bani grei să locuiască într-un mic paradis imobiliar, cu transport direct spre centru, păzit şi curat, în mijlocul căruia tronează o fântână arteziană superbă, nu vor să-i ajute. „Niciunul nu a fost de acord să ne lase că tragem un prelungitor. Un vecin mi-a cerut 200 de lei la patru zile dacă vreau curent”, a mai spus Costel Dumitru, unul dintre cei care locuiesc în locuinţele oferite de primărie.

Un apartament în acest complex costă cel puţin 150.000 de euro, iar chiria pentru o astfel de locuinţă în zonă este de cel puţin 1.800 de lei, adică de 10 ori mai mare faţă de cât plătesc cei care stau în aceste apartamente oferite de primărie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite