Bucureşti: Traficul de la Lujerului primeşte o nouă lovitură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia în Pasajul Lujerului va fi restricţionată pentru reparaţii începând de mâine seară; lucrările vor dura opt luni şi vor costa 40 de milioane de lei. Şoferii se vor putea deplasa pe sensul dinspre Bulevardul Timişoara către Crângaşi doar pe o singură bandă în timpul reabilitărilor.

Conducătorii auto care circulă prin zona Militari trebuie să se înarmeze cu şi mai multă răbdare în următoarele opt luni. Aceasta deoarece Pasajul Lujerului va intra în lucrări de consolidare începând de mâine seară.

Traficul va fi restricţionat în două etape. În prima parte, până la data de 4 ianuarie, va fi oprit accesul autovehiculelor pe prima bandă de pe sensul de mers dinspre Bulevardul Timişoara către Crângaşi, între orele 5.00 şi 24.00, urmând ca pe timpul nopţii să se închidă traficul complet, pe ambele sensuri.

De la 5 ianuarie până la sfârşitul lunii iulie, maşinile vor putea circula pe artera subterană numai pe o singură bandă pe fiecare sens, pe celelalte două benzi accesul fiind restricţionat. Şi în această a doua etapă, pe timpul nopţii, accesul prin pasaj va fi complet interzis.

Restricţii şi la tramvaiul 41
Conform unui comunicat emis de Primăria Capitalei, nu numai şoferii vor avea de suferit în această perioadă. Tramvaiul 41, care transportă mii de persoane din cartierele Drumul Taberei şi Militari către zona de nord a Capitalei, va suferi anumite restricţii pe timpul nopţii şi în weekend-uri. Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Mihai Vlădărău, călătorii nu trebuie să se îngrijoreze din acest punct de vedere.

„Aceste restricţii nu sunt programate pentru prima parte a lucrărilor. Vom vedea dacă va fi nevoie să se limiteze programul tramvaiului 41", a declarat Vlădărău pentru „Adevărul".

40 de milioane investiţia
Conform Administraţiei Străzilor, lucrările de reabilitare costă 40 de milioane de lei şi constau în reparaţii şi consolidãri la structura de rezistenţã a pasajului. De asemenea, se va reface sistemul de canalizare, se va realiza o centrală de ventilaţie pentru a se reduce gradul de umiditate din pasaj şi se vor executa lucrãri de placare a pereţilor verticali.

Rute ocolitoare
Şoferii care vor să circule între cartierele Drumul Taberei şi Militari pot alege varianta Bulevardul Timişoara - Moineşti - Iuliu Maniu - Strada Dezrobirii - Uverturii. O altă rută, pentru cei care vor să ocolească Militariul, este Strada Braşov - Bulevardul Timişoara - Bulevardul Vasile Milea - Splaiul Independenţei, potrivit agentului-şef de la Poliţia Rutieră a Capitalei, Mihai Buciu.
Reprezentanţii de la Circulaţie au recunoscut că nu ştiu câte maşini trec zilnic prin zona Lujerului, dar au specificat că zona este foarte aglomerată chiar şi în condiţiile în care funcţionează toate benzile din pasaj.

Eu stau în Drumul Taberei şi lucrez în zona Gării Basarab. Câteodată fac o oră pe drum cu maşina pentru că se formează ambuteiaje, mai ales la pasaj. O să fie groaznic. O să ocolesc pe la Grozăveşti, dar şi acolo este aglomeraţie de la Pasajul Basarab. O să trebuiască să ne luăm elicoptere pentru a ajunge la timp",
Sorin Spiridon (22).

Dacă nu o să mai funcţioneze tramvaiul 41 o să fie foarte rău. Eu locuiesc la Crângaşi şi lucrez în Militari. Cu tramvaiul fac jumătate de oră până la muncă. Aş putea să vin cu metroul, dar mi-ar trebui cel puţin o oră ca să străbat traseul acesta ".
Lenuţa Munică (42)

Merg în fiecare zi cu tatăl meu la liceu, pe bulevardul Iuliu Maniu. Dacă o să se aglomereze intersecţia de la Lujerului, o să fie crimă"
Andrei Sima (16)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite