Bucureşti: Tradiţii pe meridiane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Crăciunul în jurul lumii“ se intitulează festivalul care vrea să reunească tradiţiile de iarnă din cinci ţări, precum Spania, Rusia, Statele Unite ale Americii, Peru şi România. Evenimentul este  organizat de Centrul comercial „Vitantis“ şi va avea loc în perioada 6-20 decembrie.

Fiecare ţară participantă va avea o zi dedicată tradiţiilor sale, iar activităţi diferite de Crăciun  se vor desfăşura în incinta centrului comercial. În fiecare zi a festivalului, copii vor putea să se întâlnească cu Moş Crăciun, în persoana actorului Eduard Jirghiziu. Acesta va avea diverse ipostaze specifice fiecărei culturi prezente la festival.

 Astfel, el va fi Papa Noel pentru Spania, Santa Claus pentru Statele Unite ale Americii şi Father Frost pentru Rusia.  De fiecare dată, Moşul va avea şi ajutoare, magii vor veni din Spania, iar elfii din Statele Unite ale Americii. În plus, la festival vizitatorii sunt invitați să asculte colinde specifice celor cinci culturi, să admire spectacole de dans sau prezentări de ţinute tradiţionale. 

Cel dintâi eveniment va fi destinat sărbătorii de Crăciun din Spania și va avea loc mâine, 6 decembrie, în fața cafenelei Zvon din Vitantis, între orele 14.00 și 19.00. „Dacă în România îl așteptăm pe Moș Crăciun sau Moș Nicolae, acestea fiind personajele centrale din sărbătorile de iarnă, în Spania, cele mai faimoase personaje sunt cei trei regi magi, Los Reyes Magos. Ei vin imediat după Revelion în toate orașele spaniole însoțiți de multe personaje, de la giganți și până la carele alegorice, ca să aducă binecuvântarea lor pentru noul an și să dăruiască dulciuri copiilor “, a spus unul dintre organizatorii festivalului.
 
Crăciunul în stil spaniol de mâine, va începe la orele 14 :00 cu un recital susținut de Maxim Belciug, unul dintre cei mai faimoşi interpreţi de chitară spaniolă din România. În plus, va avea loc un spectacol de flamenco, în acompaniament de chitară spaniolă. O altă surpriză pregătită de organizatori este recitalul oferit de trupa 5 for Blues, ce va interpreta cântece spaniole celebre în toată lumea. La colțul Spaniei din Vitantis Shopping Center, toată lumea îi va putea admira pe cei trei regi magi,  Gaspar, Melchior și Baltazar, aduși de fluturi și flori.


 





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite