Trabantistele au împlinit 10 ani FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferiţele din Clubul Trabantistelor au defilat azi cu „bătrânele“ automobile prin Bucureşti pentru a marca un deceniu de activitate. Anul acesta, sloganul întâlnirii a fost „Trabantişti din Capitală şi din ţară, uniţi-vă!“. Cei 30 de membri au turat motoarele de fabricaţie est-germană la maximum.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

În faţa Parcului Carol, începând cu ora 10.30, maşinile cu greutate de 400 de kilograme şi cu două bujii fiecare s-au aliniat la start. Invitaţii la sărbatoare au venit din Braşov, Argeş şi Bucureşti. Roşii, verzi, albastre, tunate, decapotabile şi cosmetizate care mai de care mai original, maşinile germane au pornit la plimbare prin Bucureşti, la ora 11.00.  „Am pregătit maşinile, le-am dus la lustruit, la spălat şi la dezinfectat“, glumeşte Cornelia Mihail, şefa Clubului Trabantistelor.

Trabantul verde, cu tapiţerie-zebră, aparţine colecţionarului Molnar Arpad

Ca în fiecare an, iubitorii de trabi şi-au „machiat“ automobilele cu inscripţii dintre cele mai haioase, dar şi cu panglici colorate. De asemenea, una dintre participante s-a costumat cu fes de arlechin şi cu mască şi stetoscop pentru a consulta motoarele autovehiculelor. „A fost ideea mea, să aduc un <<diagnostician>>. Fac scenarii tot timpul“, mărturiseşte Cornelia.

Curioşii au făcut fotografii şi au admirat automobilele, unele venite de la Braşov. „Până acum am cheltuit pentru cosmetizarea ei 2.000 de euro“, a spus Safia Nicuţa, proprietara unui trabi cu numărul BV - 77 - VIS.

Proprietarii de Trabant au plecat pe bulevardele Capitalei, pe acelaşi traseu de  acum un an: Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Victoriei, Arcul de Triumf, Fântana Mioriţa, apoi pe strada Jiului, pe platoul fostei Gări Băneasa.

În urmă cu 10 ani, Cornelia (66 de ani) a adunat primii membrii ai clubului din trafic. „Mergeam cu Trabantul pe bulevard şi le salutam pe doamnele cu aceeaşi maşină. Pe una dintre cele mai vechi colege am cooptat-o în club vorbind din maşină. I-am strigat: Nu vrei să facem un club? Şi a fost de acord. Aşa ne-am înfiinţat“, povesteşte Cornelia Mihail.

Primul Trabant, coteţ de găini

„Relaţia“ Corneliei cu Trabantul a început când l-a cunoscut pe actualul soţ, Petre. „El avea Trabant şi mi-a fost instructor. M-am împrumutat de bani şi i-am cerut un Trabant. Mi l-a arătat într-un garaj. Era un coteţ de găini şi nu m-am urcat în el numai după ce a fost reparat“, povesteşte Cornelia. Şi pentru că fiecare Trabant trebuia să poarte un nume, primul a fost botezat „Vasilica“. A urmat „Samantha“, „Muc cel Mic“ şi „Foc“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite