Top 10 gropi din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de 10 zile, „Adevărul de seară“ împreună cu Europa FM au căutat cea mai mare groapă din ţară. „Premianta“ a fost găsită la Galaţi, pe Bulevardul Falezei. Dimensiunile sunt de neînchipuit: 100 m lungime şi 12 m adâncime. Hăul s-a format în februarie, din cauza unei avarii la canalizare.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

„Gropzilla“ din Galaţi a apărut la 14 februarie. Atunci, un şofer aflat în trecere prin zonă a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 faptul că o bucată din Faleza Superioară s-a surpat. Deşi iniţial părea o glumă proastă, vestea s-a dovedit cât se poate de reală. În prezent, imensa groapă a ajuns la un record greu de egalat: este cea mai mare din ultimii 10 ani din oraş.

Astuparea „mamei gropilor” din asfaltul gălăţean va dura cel puţin trei luni şi va înghiţi jumătate de milion de lei. Evident, pagubele vor fi suportate tot din buzunarul contribuabilului. „Mama gropilor“ a stârnit uimirea până şi a patronului care se ocupă de repararea gropii. „Nu am mai văzut de 10 ani o groapă aşa mare în oraş. Are o lungime de 100 de metri şi o adâncime de 12 metri. Este o lucrare dificilă. Muncitorii sunt expuşi pericolului, întrucât malul de pământ se poate prăbuşi oricând“, a declarat Constantin Mitroi, directorul SC Vâlceana.

Craterul ucigaş



Locul al doilea în topul realizat de „Adevărul de seară“ şi Europa FM merge la Timişoara. Aici este vorba de un „şirag“ de gropi de pe artera care leagă Timişoara de zona metropolitană Giroc. Pe timp de noapte, în fiecare săptămână se produc accidente uşoare din cauza gropilor care ajung la 30 de centimetri adâncime. În vara anului 2009, un tânăr şi-a pierdut viaţa după ce a întrat cu motorul într-un crater, fiind aruncat într-un stâlp.

Permisul sau groapa

Ocupă un întreg sens de mers, este situată în buricul Bacăului, iar pentru a o ocoli, şoferii trebuie să intre pe constrasens, riscând astfel să rămână fără permis. Acesta este craterul care ocupă locul al treilea în „Top 10 gropi din România”.

image



Se găseşte pe strada Mihai Viteazul din Bacău, iar dimensiunile sale sunt impresionante: 15,6 metri lungime, 4,2 metri lăţime şi cinci centimetri adâncime. Autorităţile locale sunt însă departe de a rezolva problema şoferilor băcăuani. De-abia săptămâna trecută s-a organizat licitaţia pentru desemnarea firmelor care să se ocupe de asfaltarea oraşului, însă nu s-au hotărât asupra câştigătorilor.

image

Clasament 10 gropi

1 Galaţi, Bulevardul Falezei. 100 m lungime şi 12 m adâncime.
2 Timişoara, zona metropolitană Giroc. 30 de cm adâncime.
3 Bacău, Strada Mihai Viteazul. 15,6 m lungime, 4,2 m lăţime, 0.05 cm adâncime.
4 Bucureşti, Aleea Moineşti. Pe 300 de m, cât are strada, sunt 87 de gropi.
5 Cluj-Napoca, Strada Cantonului. 22 de m lungime, 6 mlăţime, 60 de cm adâncime.
6 Teleorman, intrarea în Poeni, dinspre Videle. Ocupă toată banda şi este adâncă de 15 cm.
7 Predeal, aproape de Mănăstirea Sf. Nicolae. Are dimensiuni mici, dar este foarte adâncă.
8 Bucureşti, Strada Brezoianu. Plină de gropi mici şi mari.
9 Caransebeş, DN 6. Un şofer a rămas fără ambele roţi ale maşinii.
10 Piteşti, Bulevardul Nicolae Bălcescu. Un crater la fiecare 10 m.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite