Bucureşti: Tinerii români pot studia în liceele din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii care doresc să urmeze un liceu privat în străinătate pot fi consiliaţi, de astăzi, de experţii Leading School EIB, companie germană de consultanţă în educaţie.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Marea Britanie este destinaţia preferată a tinerilor în materie de studii medii şi superioare. „Costurile de îndrumare la unul dintre liceele din străinătate sunt suportate de instituţia la care va fi înscris copilul, iar părintele nu plăteşte niciun ban către Leading Schools“, a spus Adriana Nedea, PR-ul companiei. Printre şcolile cu pretenţii care colaborează cu firma de consultanţă se numără Eton, unde au studiat prinţii William şi Harry. Costurile efective de şcolarizare la un liceu privat din străinătate variază între 20.000 şi 25.000 de euro pe an.

Pregătire pentru înscrierea la liceu

Majoritatea celor care frecventează o şcoală în străinătate încep din clasa a X-a. Consilierul are nevoie de mai multe certificate şi de o prezentare a elevului în engleză, făcută de el însuşi. De asemenea, părinţii vor completa un formular ce conţine date de contact şi descrierea caracterului elevului. Cei care vor să frecventeze un liceu în Statele Unite ale Americii au nevoie şi de o scrisoare de recomandare a profesorului de matematică, a celui de engleză şi a dirigintelui.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite