Bucureşti: Ţeparii „loz în plic”, căutaţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean a fost înşelat de trei persoane, care i-au vândut un bilet câştigător fals. Stelian Bujor a dat 6.000 de lei pe loz, încântat de ideea că va pune mâna pe un Logan nou-nouţ.

Înşelătoria căreia i-a căzut victimă Stelian Bujor (71 de ani) s-a petrecut în urmă cu mai bine de o lună, în cartierul Titan. Bărbatul se întorcea de la piaţă, când a fost abordat de un bătrân de aproximativ 70 de ani. Sub pretextul că nu poate citi, acesta l-a rugat pe Stelian Bujor să-l ajute să deschidă trei lozuri pe care le-a scos din buzunar.

Toate s-au dovedit a fi câştigătoare. Două dintre ele erau în valoare de 10 lei, pe ultimul, însă, era inscripţionat un autoturism Logan. „Omul s-a plâns că este cioban, iar nevasta lui este internată la Spitalul Fundeni şi nu are destui bani pentru a plăti analizele. Din această cauză, s-a arătat dispus să vândă lozul“, a povestit Stelian Bujor.

Schemă lucrată cu atenţie

În acel moment, un alt bărbat s-a oprit în dreptul celor doi şi s-a arătat dispus să ofere 8.000 de lei pentru bilet. Bătrânul „norocos” a spus că nu vrea să îi vândă biletul, pentru că părea să fie „pungaş“. În schimb, Stelian Bujor părea de încredere şi astfel s-a arătat dispus să îi ofere lui lozul, în schimbul a 6.000 de lei.

„Mi s-a părut o afacere foarte bună să-mi cumpăr un Logan cu suma aceasta de bani“, a explicat, cu tristeţe în glas, bucureşteanul. Pentru a se asigura că nu este înşelat, el a cerut să vadă de unde provine biletul.

La auzul acestor cuvinte, omul a fost dus înapoi la piaţă, unde a apărut un complice, care a fost prezentat ca reprezentant al Loteriei Române.
Apoi, bărbatul a fost de acord să se ducă acasă, pentru a aduce suma de bani cerută în schimbul lozului. La întoarcere, el era aşteptat de omul care a spus că este cioban, a luat biletul, a plătit şi a plecat spre agenţia loto nr. 73072 de pe Nicolae Grigorescu.

La agenţie a aflat că biletul este fals
Acolo, însă, reprezentanta Loteriei l-a anunţat că biletul este fals. „Se vedea că era lipită o bandă albă dreptunghiulară pe care scria „Autoturism Logan“ pe locul unde înainte era afişat premiul de 1,5 lei, cât era câştigul real al lozului. Eu am dat cu unghia şi s-a dezlipit imediat hârtia“, povesteşte Rodica Trăsnea.

Stelian Bujor depus o plângere la Secţia 13 Poliţie, însă ţeparii „loz în plic” nu au fost încă identificaţi până în acest moment.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite