Temperaturi de 40 de grade Celsius în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii au avut de suferit ieri din cauza căldurii care a pus stăpânire pe Capitală, încă de la primele ore ale dimineţii. Aproape 350 de persoane au solicitat intervenţia ambulanţelor.

Până la ora 16.00, 17 persoane căzuseră în stradă alte 34 au chemat salvarea din cauză că aveau deja unele afecţiuni care s-au agravat în prezenţa căldurii. „Alte 160 de persoane au reprezentat urgenţe, nu se ştie însă câte din acestea au fost din cauza căldurii. Oricum, în caz de caniculă, de obicei numărul urgenţelor creşte”, a spus Alis Grasu, purtător de cuvânt la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov.
Termometrele au atins chiar şi 40 de grade, mai ales în zonele cu puţină verdeaţă, unde betoanele s-au încins şi au ridicat temperatura.

   
Canicula va mai dura şi următoarele zile, iar cei care sunt nevoiţi să iasă din casă în miezul zilei, să meargă la muncă sau la cumpărături, pot să ceară ajutorul farmaciştilor, în cazul în care li se face rău de la căldură.
Astfel, toate farmaciile din Capitală au şi rol de punct de prim-ajutor, bucureştenii pot intra să ceară un pahar cu apă rece sau să se adăpostească de razele soarelui.

De asemenea, Primăria Capitalei a amplasat 14 corturi anticaniculă dotate cu aer condiţionat şi dozatoare de apă, în parcuri şi în zonele Piaţa Universităţii, Piaţa Roma şi Unirii. Cei care prezintă stări de slăbiciune vor fi consultaţi de un specialist care are o trusă de prim-ajutor.

Interzis la fântâni arteziene
Bucureştenii care în anii trecuţi aveau obiceiul să se răcorească, în zilele fierbinţi, stând lângă fântânile arteziene, acum nu se mai pot bucura de acest privilegiu. Artezienele din Piaţa Unirii, care altădată erau pline de trecători, sunt acum păzite de gardieni. Oamenii nu înţeleg de ce li se interzice să stea cu picioarele în apă. „Ni s-a spus doar că nu avem voie să stăm pe marginea fântânii fără să ni se da vreo explicaţie. Probabil, în anii trecuţi veneau tot felul de nebuni şi se scăldau aici”, a spus Roxana Adam, o tânără din Bucureşti care a fost alungată, ieri, de gardieni, atunci când a vrut să se aşeze pe marginea unei arteziene din Piaţa Unirii.

image
image

Farmaciile au rol de punct de prim-ajutor. Bucureştenii se pot adăposti de caniculă, pot bea apă şi primesc asistenţă medicală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite