Târgurile de Paşte au pus stăpânire pe Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul este, în aceste zile, nu numai Capitala României, ci şi Capitala Târgurilor. Până în ziua de Paşte, toţi credincioşii vor avea parte de mai multe târguri tradiţionale, de unde vor putea achiziţiona cadouri pentru cei dragi.

Primul târg tradiţional de Paşte al anului, intitulat „Tradiţii şi flori de sărbători", a fost deschis pe 26 martie, de către Primăria Municipiului Bucureşti, în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău. Bucureştenii care vor trece în aceste zile prin cele două parcuri vor avea parte de plimbări gratuite cu trăsura, cu poneii, dar vor putea admira şi expoziţii de flori şi de iepuri. De asemenea, cei mici vor avea parte de spectacole de teatru pentru copii, dar şi de picturi pe faţă.

Peste 40 de căsuţe cu obiecte şi dulciuri tradiţionale sunt amplasate în parcul Cişmigiu, iar în parcul Herăstrău atracţia principală este un târg de flori. Copii vor fi plimbaţi gratuit cu poneii, dar vor putea admira şi o colecţie de 50 de iepuraşi, care pot fi şi cumpăraţi. „Iepurii au fost crescuţi ecologic, iar pentru vânzarea lor mă asigur că cel care-i cumpără poate avea grijă de ei", a spus Nelu Pescaru, proprietarul micro-fermei de iepuri. Târgul este deschis până mâine, la ora 20.00.

Târgul Cadourilor, la Dalles

Un alt târg deschis special pentru perioada sărbătorilor pascale are loc la Sala Dalles. Aici este găzduită a IV-a ediţie a tradiţionalului „Târg al Cadourilor de Paşte". În cadrul acestui târg, vizitatorii au parte de demonstraţii de încondeiat ouă, de pictat icoane, dar şi de cusut păpuşi din cârpă. „Le oferim vizitatorilor mai multe sortimente de cafea, dar şi dulciuri de calitate, aduse din Spania", a spus Miguel Sanchez, comerciant.

Toţi cei care au trecut sau vor trece pragul Galeriilor Dalles pot achiziţiona diferite delicatese, printre care fructe confiate, bomboane sau ciocolată în forma Iepuraşului de Paşte. În oferta comercianţilor se mai regăsesc, printre altele, şi jocuri şi jucării pentru cei mici, dar şi aranjamente pentru masa de Paşte, muzică, produse pentru înfrumuseţare şi bijuterii. Porţile Sălii Dalles vor fi deschise zilnic, până la 3 aprilie, între orele 10.00 şi 20.00. „Am venit să cumpăr dulciuri pentru nepoţii mei, care aşteapă iepuraşul. Am cumpărat şi câteva cadouri speciale pentru prieteni", a spus Alexandra Huniţă.

Obiecte de colecţie, în Parcul Tineretului

Şi în Parcul Tineretului a fost deschis, în această dimineaţă, un târg cu podoabe pentru Paşte. „Târgul de Antichităţi" va găzdui diferiţi colecţionari, care îşi vor expune, pentru vânzare, antichităţi veritabile. Printre obiectele expuse se află fotografii, timbre şi albume de colecţie, tablouri şi icoane, dar şi monede, viniluri, piese mici de mobilier foarte vechi şi decoraţiuni interioare. „Târgul de Antichităţi" din Parcul Tineretului va fi deschis zilnic, între orele 9.00 şi 19.00, până pe data de 3 aprilie.

În Parcul Kiseleff, obiecte de artizanat

Tot astăzi a fost deschis şi „Târgul de Paşte", în Parcul Kiseleff. De aici, bucureştenii vor putea achiziţiona obiecte de artizanat, bijuterii, dar şi accesorii realizate manual. Târgul este deschis între orele 9.00 şi 19.00, până la 3 aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite