Bucureşti: Tâlharul de la bancă,un drogat tupeist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul criminalist Tudorel Butoi crede că tâlharul care a dat lovitura la sucursala Piraeus Bank de pe strada Nerva Traian a fost împins de o nevoie disperată de bani.

„Gestul lui este unul ieşit din comun. Îl împinge de la spate o anume nevoie de bani, fie pentru droguri, fie pentru datorii, fie nu are nicio altă sursă de venit“, susţine Butoi.

Criminalistul a mai spus, pentru „Adevărul“ că acest mod de operare nu este unul profesionist. „Ameninţarea a fost foarte convingătoare tocmai pentru că gestul lui a fost izvorât din panică. A reuşit să îi sperie pe cei din bancă, chiar dacă avea doar o şurubelniţă“, a mai spus Butoi.

Expertul criminalist crede că a fost o acţiune premeditată. „A studiat locul cu ceva timp în urmă. Complicii îl aşteptau afară în momentul jafului. În cazul în care nu ar fi decurs bine lucrurile, niciunul dintre ceilalţi nu ar fi intervenit“, a adăugat Butoi.

„Paza umană nu este eficientă“

Potrivit Mădălinei Nistor, reprezentant Piraeus Bank, angajaţii companiei pe care o reprezintă sunt instruiţi pentru a face faţă unor astfel de situaţii. „Paza umană nu este o măsură de securitate care să împiedice astfel de incidente. S-au întâmplat astfel de evenimente şi în prezenţa agenţilor de securitate “, a subliniat Mădălina Nistor, pentru „Adevărul“.

După aceste principii au mers cei de la conducerea Piraeus Bank când au hotărât să nu angajeze niciun paznic la sucursala de pe Nerva Traian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite