Medicii, protest paşnic printre consultaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii au venit la protest din toate zonele ţării şi vor rămâne în Piaţa Revoluţiei până la ora 18.00.

Medicii de familie din toată ţara s-au adunat în Piaţa Revoluţiei pentru a protesta faţa de contractul-cadru propus de Guvern, privind serviciile de asistenţă medicală pentru anul 2010.

Nemulţumiţi de noile obligaţii şi prevederi, prin care veniturile pentru cabinete sunt drastic micşorate,medicii au organizat un protest paşnic. „Am venit din Prahova să ne revendicăm drepturile. Eu lucrez de 26 de ani şi acum am ajuns în stradă“, a spus Alexandru Doru, medic de familie în Drajna.

Veniturile micşorate sunt adevărate motive de îngrijorare pentru medici, care susţin că altfel nu fac faţă cheltuielilor. „Lucrez la Policlinica Titan şi am patru angajaţi. Luna trecută am luat 6.500 de lei, iar conform noului contract aş mai lua doar 2.000 de lei. Nu îmi ajunge să plătesc angajaţii şi nu mai pot să ţin cabinetul“, a explicat Silvia Ionescu.

image

Protestul a fost organizat chiar de Ziua Mondială a Sănătăţii, iar câţiva dintre medici şi-au scos tensiometrul din geantă şi au acordat câteva consultaţii. „Nu am fost pregătiţi pentru consultaţii, întâmplător câţiva colegi au avut tensiometrul la ei“, a spus Anca Stângă, medic de familie din Bacău.

Doctorii ameninţă că, dacă li se va luat din venituri, pe viitor ei îşi vor întâmpina pacienţii în stradă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite