Strada Petre Tunsu, Champs Elysees-ul interlopilor din sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Artera de la periferia cartierului Ferentari este cea mai vestită din Capitală pentru traficul de droguri extrem de periculoase. După căderea Cămătarilor, sectorul 5 este condus de Ştoacă şi de Pian, interlopi care conduc cea mai mare reţea de heroină din sudul Capitalei.  

O străduţă neînsemnată pentru majoritatea bucureştenilor, dar celebră pentru interlopi, traficanţi de droguri, consumatori de stupefiante şi poliţişti. Este vorba despre Soldat Petre Tunsu, un drum care porneşte din Prelungirea Ferentari şi duce spre periferia sectorului 5, aproape de comuna ilfoveană Bragadiru.

Artera este pomenită în multe dintre mărturisirile consumatorilor de droguri. Silviu este unul dintre aceştia, iar povestea lui este publicată pe blogul cevautil.blogspot.com. Bărbatul în vârtă de 28 de ani este consumator de heroină de 11 ani şi spune că s-a apucat de „băgat în venă“ încă din clasa a XI-a. La început a fumat substanţa, iar apoi a descoperit că-i place mai mult să se injecteze. Locul de unde îşi procură marfa este strada Soldat Petre Tunsu, unde nici taximetriştii nu circulă, de frica persoanelor care populează zona.

Autorul blogului descrie străduţa ca pe un decor de film turnat în Bronx: ghetouri dezolante, câini vagabonzi, găleţi de gunoi aruncate direct de pe geam. „În plină stradă lăutarii cântă pentru un mort. Nu mai credeam să existe astfel de cartiere in Bucureşti“, scrie Silviu.
O bucureşteancă din sectorul 5 a scris şi ea pe blogul „O fată din Ferentari” că un taximetrist i-a povestit că Petre Tunsu este a doua stradă ca popularitate din Capitală, după Magheru. Motivul: traficul de droguri.

Cu BMW-ul prin noroaie

Ieri, liniştea aparentă de pe strada Petre Tunsu a fost tulburată de un cortegiu funerar. Cei care îl petreceau pe ultimul drum pe tânărul care nu a apucat 20 de ani se luptau cu noroaiele care le ajungeau pînă la glezne.

Prin aceleaşi hârtoape treceau şi şmecheraşii cu BMW-uri, dar care nu reuşeau să parcugă strada până la capăt decât împinşi.
Copiii se jucau printre munţi de gunoaie şi haite de câini. Trotuarele nici nu se mai văd de atâta mizerie, iar locuitorii sunt nevoiţi să meargă pe stradă.
Oamenii din cartier se împart în două categorii: unii îmbrăcaţi sărăcăios, cu feţe posomorâte, şi şmenarii care par gata să sară la scandal din prima provocare.
Grupuri de cinci-şase băieţaşi de cartier stăteau în faţa scărilor de bloc sau chiar în mijlocul „uliţei“, fixându-i pe cei care treceau pe lângă ei şi nu le erau cunoscuţi. Deodată a apărut şi „garda“. Băieţii nu păreau deranjaţi de oamenii legii, ba, mai mult, se uitau la ei cu dispreţ.

În Rahova „cântă“ Pian

Unul dintre liderii lumii interlope din cartierul Rahova şi din zona aferentă Şoselei Alexandriei este Nicolae Duduianu, zis „Pian“. Membrii brigăzii mafiotului se ocupă de cămătărie şi şantaj, dar şi de tâlhării.

Alte două grupări care acţioneză în sectorul 5 sunt clanurile Chiroaica şi Burtea (Brătienilor). Aceştia din urmă fac parte dintr-o familie de ţigani din Buzău care fac bani din fier vechi. Au fost reţinuţi în nenumărate rânduri pentru că au fost implicaţi în scandaluri cu alte familii de ţigani.

Ion al lui Ştoacă, „tătic“ în sectorul 5

Clanul Ştoacă este la ora actuală una dintre cele mai puternice grupări interlope din sectorul 5, având o influenţă mare şi în sectorul 4.
Activităţile preferate de clanul Ştoacă cuprind o gamă largă de infracţiuni: de la trafic de droguri şi proxenetism, la şantaje şi cămătărie. Zonele cele mai importante unde membrii clanului îşi vând marfa procurată de la furnizori iraniei sunt Şoseaua Giurgiului, Piaţa Reşiţa şi Bulevardul Obregia.

Capul clanului este Ion Voinea (foto), zis Ion al lui Ştoacă, care a fost arestat de mai multe ori, dar a reuşit mereu să iasă repede din închisoare.
În 2004, când a fost reţinut, s-a găsit asupra lui o legitimaţie de la o organizaţie nonguvernamentală care se chema Fundaţia de Luptă Antidrog foarte asemănătoare cu insignele de poliţie. Se pare că interlopul o folosea pentru a induce autorităţile în eroare, încercând să le facă să creadă că este agent de la brigada antidrog.

Şi cine să-i bage la dubă, Vanghelie? Lupul stăpân la oi. Politica merge mână în mână cu zoaile astea
Mara21
Cititor adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite