Bucureşti: Start la lucrările de la Pasajul Lujerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorii au montat astăzi semnele care restricţionează traficul pe prima bandă a unui sens de mers. Restricţia nu a afectat prea mulţi şoferi pentru că vremea bună şi zilele libere i-au alungat pe bucureşteni din oraş. De miercuri însă începe coşmarul!

Reprezentanţii firmei Tehnologica Radion, care se ocupă de reabilitarea Pasajului Lujerului, au închis circulaţia prin pasaj azi-dimineaţă, puţin după ora 10.00, pe banda întâi, dinspre Bulevardul Timişoara către Şoseaua Crângaşi.

Dacă până la acea oră şoferii puteau trece prin pasaj nestingheriţi, ca într-o zi de duminică, imediat după monatrea resticţiilor au început să apară primele ambuteiaje. „Astăzi se circulă totuşi bine pentru că mâine e zi liberă, iar bucureştenii nu sunt în oraş. Nu ştiu cum va fi de miercuri încolo, dacă până acum n-am făcut niciodată mai puţin de 45 de minute de la Favorit la Sir“, spune Marin Florea, şofer.

„Să nu ne înjuraţi prea tare“

Şi constructorii sunt conştienţi de buluceala care se va crea şi tocmai de aceea spun că se vor strădui să termine lucrarea în mai puţin de opt luni, cum a fost anunţat.

„Pasajul de la Obor l-am terminat într-un an faţă de cei doi şi jumătate preconizaţi. Am vrea să terminăm şi aici mai devreme, însă nu ştim deocamdată cât de deteriorat este pasajul, însă cu siguranţă este cel mai degradat din Bucureşti“, ne-a declarat Viorel Nedelcu, şeful de şantier. El le-a transmis şoferilor „să nu ne înjuraţi prea tare“ şi să nu depăşească viteza de 40 de kilometri pe oră.

De ieri, pentru fluidizarea traficului de coşmar care se anunţă, pe strada Lujerului s-a instituit sens unic spre şoseaua Crângaşi, iar şoferii nu mai pot face dreapta din sensul giratoriu, spre mall.

Deşi primăria Capitalei anunţase că traficul urma să se restricţioneze încă de la ora 5.00, constructorii au declarat că au început montarea semnelor de restricţie abia după ora 10.00 pentru că nu puteau face operaţiunea fără asistenţa unor reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, care au întârziat.

„Cred că a fost un exces de zel din partea Primăriei. Noi trebuia să începem lucrările de prin iunie însă au tot fost amânate din cauza contestaţiilor. Am anunţat ziua la care începeam lucrările însă nu am spus că vom începe la ora 5.00“, a explicat şeful de şantier. 

Trafic închis pe timpul nopţii


De la 5 ianuarie, circulaţia prin pasaj va fi restricţionată pe banda întâi a ambelor sensuri de mers, în intervalul orar 5.00-24.00, iar pe timpul nopţii, între orele 24.00-5.00, traficul va fi închis complet. Pe timp de zi, însă, constructorii dau asigurări că nu se va închide niciodată complet traficul.

Tramvaiul 41 va circula după programul normal, exceptând unele restricţii temporare pe durata nopţii şi în weekend, care vor fi comunicate din timp de către autorităţi. La pasaj se vor face lucrări de reparaţii şi consolidare a structurii de rezistenţă, pereţii verticali ai pasajului vor fi placaţi, se va monta o instalaţie de ventilaţie, iar sistemul de canalizare va fi refăcut. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 12 milioane de euro.  


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite