Start la cea de-a treia ediţie “Tinerii ambasadori ai climei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările vor fi jurizate şi doar patru tineri vor fi desemnaţi pe poziţiile fruntaşe, aşa că vor conta foarte mult ideile lor şi modul în care îşi vor crea lucrările.

Prima etapă a competiţiei “Tinerii Ambasadori ai Climei”organizate anul acesta de Fundaţia Terra Mileniul III începe astăzi cu deplasarea a 25 de profesori din toată ţara la Centrul pentru tradiţii şi dezvoltare durabilă de la Brusturoasa, judeţul Bacău.

Ei vor beneficia de instruire în mijlocul naturii şi asta pentru că misiunea lor este crucială pentru a le transmite ulterior mesajul elevilor care se vor înscrie la concursul care va începe în toamnă şi va fi pe patru categorii de vârste.

“Pregătirea cadrelor didactice se va încheia pe 31 iulie, dar în tot acest timp ei vor învăţa cum se fac diverse obiecte din materiale reciclabile cum ar fi o turbină eoliană, dar şi care protejează mediul”, a declarat Ioana Ciută, directorul exectuiv al Fundaţiei Terra Mileniul III. La iniţiativa care militează pentru mediu mai este implicată şi asociaţia Alma-RO.

17 septembrie, lansarea concursului

 “Spre deosebire de ediţiile trecute, de data aceasta se va pune accent pe lucrurile practice care de-altfel după ce vor fi anunţaţi câştigătorii se va organiza şi o licitaţie tot pentru mediu”, a spus şi Lavinia Andrei, preşedintele Terra Mileniul III.Sponsorul proiectului este E.ON,iar ca partener de marcă s-a alăturat Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Lansarea cocursului “Tinerii Ambasadori ai Climei”, aflat la cea de-a treia ediţie, va avea loc pe 17 septembrie, dată de la care elevii îşi vor putea trimite lucrările care vor fi jurizate şi ulterior premiate, iar în final vor fi desemnaţi doar patru tineri ambasadori.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite