Leucemia îl ţine ţintuit la pat pe Papan Chiliban, actorul-puşcăriaş din "Eu când vreau să fluier, fluier"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că din luna februarie, de când a fost depistat cu leucemie, starea sa s-a agravat. El se află în continuare internat la Institutul Fundeni, la Secţia de Hematologie.

Papan Chiliban, tânărul în vârstă de 24 de ani care a devenit cunoscut după ce a jucat în filmul "Eu când vreau să fluier, fluier", este internat la Spitalul Fundeni de mai bine de două luni cu diagnosticul leucemie.

Medicii spun că starea sa s-a deteriorat şi că nu se ştie când va putea fi externat. "Este internat la secţia de Hematologie. Medicii care-l îngrijesc mi-au spus că starea sa s-a înrăutăţit. face tratament şi este ţinut sub observaţie, dar nu se poate face un pronostic", ne-a spus Constantin Popa, managerul Spitalului Fundeni.

La începutul lunii februarie Papan, care se afla încarcerat în Penitenciarul Rahova pentru furt, a fost tranferat pentru investigaţii medicale la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, medicii bănuind că este bolnav de leucemie, diagnosticul confirmând această bănuială.

"Are talent, nu are nevoie de şcoală de actorie. Trebuie doar să se ţină departe de prostii", a spus regizorul Florin Şerban

În urmă cu doi ani părea că dăduse norocul peste Papan Chiliban. El împreună cu alţi 16 deţinuţi au fost cooptaţi de regizorul Florin Şerban pentru a juca în filmul „Eu când vreau să fluier, fluier”. Regizorul a ales să lucreze cu deţinuţi pentru a da un plus de originalitate poveştii, aceea a unui tânăr închis într-un penitenciar din România.„M-a impresionat seriozitatea cu care au tratat proiectul. La Papan m-a impresionat talentul, nu are nevoie de şcoală de actorie. Trebuie doar să se ţină departe de prostii”, a spus Florin Şerban care a filmat împreună cu deţinuţii în perioada aprilie -iunie 2009.

În iulie 2009, după încheierea filmărilor, Papan a fost eliberat condiţionat din penitenciar şi a fost un om liber până anul trecut, în aprilie, când a fost prins din nou la furat. În această perioadă a avut ocazia să cunoască o altă lume, aceea avedetelor de pe covorul roşu.

Poliţiştii l-au reţinut în aprilie 2010 pentru că a spart mai multe locuinţe din sectorul 3. El împreună cu alte patru persoane au spart mai multe apartamente prin escaladare. Nu se ştie valoarea exactă a prejudiciului dar au spart şi o casă de bani din care au sustras 8.000 de lei. 


De pe covorul roşu de la Cannes, înapoi în puşcărie

Succesul filmului în care Papan primise un rol important, cel al prietenului rolului principal, l-a dus pe acesta pe podiumul Festivalului de la Berlin. "Nu mă aşteptam să mi se întample asta, şi acum cred că mai visez ", spunea Papan după revenirea sa de la Festivalul Filmului de la Berlin
unde filmul a câştigat Ursul de Argint, marele premiu al juriului, dar şi distincţia Alfred Bauer.

Se pare că visul actorului amator s-a oprit deocamdată pentru că următorii ani îi va petrece ori în penitenciar ori pe patul de spital. Nici planurile regizorului Florin Şerban în ceea ce-l priveşte, acelea de a-l pune să joace în următoarea peliculă, nu se vor mai putea împlini. 


Îşi întreţinea soţia, copilul şi părinţii surdo-muţi


Papan locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fetiţa lor de trei ani. Mai trebuia să aibă grijă şi de părinţii săi surdo-muţi. Pentru a-şi întreţine familia căra apă la o florărie şi câştiga aproximativ 20 de lei pe zi.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite