Bucuresti: Stâlpişorii-capcane pentru biciclişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va cumpăra 20.000 de stâlpişori din plastic pe care îi va monta de-a lungul pistelor de biciclete. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti nu au făcut încă publică suma pe care o vor plăti pentru stâlpi.

Administraţia Străzilor, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, se pregăteşte să facă o nouă investiţie, după ce a dat aproximativ 830.000 de euro pentru a monta separatoare de trafic de-a lungul liniei de tramvai 21: 20.000 de stâlpişori din material plastic de culoatre verde închis, care să fie montaţi de-a lungul pistelor de biciclişti din oraş.

„Aceşti stâlpişori se vor amplasa de-a lungul pistelor, pe partea dinspre bordură, tocmai pentru ca bicicliştii să poată folosi eficient traseul, fără a mai fi împiedicaţi de maşinile parcate neregulamentar, evitând posibilele accidente”, spun reprezentanţii insituţiei. Aceştia nu au făcut, însă, publică şi suma pe care o vor plăti pe cei 20.000 de stâlpişori. „Anunţul de participare pentru furnizarea şi montarea de stâlpişori de-a lungul pistelor de biciclete va fi publicat zilele următoare în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice“, a declarat Alina Roman, directoarea Administraţiei Străzilor Bucureşti. Surse din cadrul instituţiei susţin, încă, că suma va fi de aproximativ 900.000 de euro.

Bicicliştii se tem, însă, că stâlpişorii îi vor pune în pericol. „Asemenea stâlpişori sunt montaţi pe pista de lângă Stradionul Naţional. Şoferii au intrat peste ei şi i-au înclinat la 60 de grade. Dacă nimereşti vreunu este foarte periculos. De asemenea, unii stâlpişori au fost smulşi iar în locul lor au rămas nişte cioturi foarte periculoase pentru roţile biciletei”, a spus Livia Cimpoeru, biciclistă, adăugând însă că iniţiativa primăriei este bună, dar autorităţie ar trebui să-i urmărească şi să-i amendeze pe cei care distrug dispozitivele.

Amendă pentru pietoni
Reprezentaţii Administraţiei Străzilor nu au precizat dacă aceşti stâlpişori vor fi montaţi pe toate pistele de bicicletă existente, însă pe pietonii care circulă pe Bulevardul Elisabeta gândul îi îngrozeşte. Una dintre terasele aflate pe acest bulevard acaparează cu totul trotuarul lăsând circulaţiei un spaţiu destul de îngust amenajat special pentru biciclişti.
CASETĂ

„Morcovii lui Oprescu”, de două ori mai scumpi

Separatoarele de trafic montate recent în Capitală, poreclite „morcovii lui Oprescu”, au costat, potrivit unor unformaţii apărute în mass-media, de două ori mai mult decât preţul lor de piaţă. Licitaţia a fost câştigată de firma UTI Traffic Management, în ciuda faptului că unicul producător pe România al separatoarelor, societatea Vesta, a făcut publică o ofertă la jumătate de preţ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite