VIDEO Sperietoarea din Parcul Plumbuita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din zona Parcului Plumbuita se plâng de câţiva ani că liniştea lor este deranjată de sunetele scoase de o orgă instalată aici de către reprezentanţii primăriei. Clinchetele sub formă de melodii se aud pe o rază de câteva sute de metri şi sunt programate de un calculator să se declanşeze odată la 10 minute.

“N-am înţeles nicioadă care este scopul acestei  orgi şi cu ce ne ajută dacă ţiuie tot timpul. Cred că cineva are interes mai degrabă să ne streseze”, a spus Gheorghe Predoni, unul dintre locuitorii de pe strada Tămâioarei, din apropierea parcului. Bărbatul a mai spus că orga cântă de dimineaţa de la ora 8.00 până seara la ora 10.00, spre nemulţumirea mai multor locuitori din cartier.

„Te simţi e parcă ai fi în cimitir“

“Nu ar fi atât de deranjant dacă ar cânta melodii frumoase, dar sunetele scoase sunt sinistre şi cu atâtea biserici prin jur, mai ales seara, te simţi de parc-ai fi în cimitir”, a mai spus bărbatul.

Autorităţile au spus că orga din Parcul Plumbuita a fost instalată acum trei ani, cu intenţia de a înfrumuseţa parcul, nicidecum de a deranja locuitorii din zonă. „Nu am auzit pe cineva să se plângă de acest instrument. Cred că cei care se plâng sunt nemulţumiţi tot timpul, persoane care se plâng din orice“, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2, Anatol Albu.
Pe lângă zgomotele făcute de „orga groazei“, locuitorii din zonă trebuie să suporte şi gălăgia venită de pe terenul de fotbal.

„Aproape în fiecare noapte, vin tot mai mulţi băieţi să joace în nocturnă. Am făcut plângere şi pentru orgă şi pentru stadion, dar până acum n-a venit nimeni“ a adăugat necăjit Gheorghe Predoni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite