Bucureşti: Spectacole de gală pe scenele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, bucureştenii vor avea parte de multe concerte extraordinare. Printre cei care vor susţine spectacole în aceste zile se numără Costel Busuioc sau Tudor Gheorghe, artişti foarte cunoscuţi ai muzicii româneşti.

Tudor Gheorghe va susţine un concert în această seară, de la ora 19.00, la Sala Palatului. Numele spectacolul, intitulat sugestiv „Degeaba“, este o aluzie la cei 20 de ani petrecuţi după revoluţie. Alături de maestru se vor afla pe scenă 74 de instrumentişti, 60 de corişti şi o trupă rock. Preţul unui bilet este cuprins între 50 şi 160 de lei, iar la cumpărarea unui bilet la categoria 1, spectatorii vor primi un CD cu melodiile lui Tudor Gheorghe.

Concertul extraordinar „Crăciunul Vienez“ va avea loc la Sala Palatului, mâine seară, de la ora 19.00. „Spirit of Vienna Ensemble“ păstrează şi astăzi tradiţia vieneză, prin vocile sopranei Judith Halasz şi baritonului Andreas Jankowitsch şi readuce „Crăciunul Vienez“ în România. Gala va fi completată de balerini de înalt nivel artistic şi solişti ai „Volksoper Wien“. Preţul unui bilet variază, de la 40, la 100 de lei.

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Costel Busuioc aduce în dar românilor, concertul intitulat „Acasă de Crăciun“. „Pavarotti al României“ revine acasă de sărbători, pentru un concert unic, ce va avea loc duminică, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor,. Repertoriul concertului va fi compus din colinde, cât şi din arii celebre de operă, interpretate alături de soprana Diana Tugui. Atmosfera magică  va fi completată de orchestra Arkadia, aflată sub bagheta dirijorului şi orchestratorului Marius Hristescu. Preţul unui bilet va fi de 120, 150 şi 200 de lei.

Tot duminică va avea loc, pe scena Ateneului, şi gala „Crăciun pentru toţi“, care va începe la ora 19.00. În cadrul acestui eveniment, artişti de prestigiu se reunesc într-un regal muzical cu implicaţii sociale. Această gală a ajuns la a 10-a ediţie şi este un eveniment caritabil, banii strânşi din urma vânzării biletelor urmând să fie donaţi către programul de ajutorare a copiilor talentaţi din şcolile de muzică din România. Spectacolul este gândit în aşa fel încât să-i ajute pe cei care ar putea să ducă mai departe tradiţia valorilor muzicale Româneşti. Regia muzicală a programului este semnată de Lucian Moraru, iar Ion Caramitru va fi amfitrionul spectacolului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite