Bucureşti: Sorin Oprescu vrea ca străzile să fie "plombate" rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plombele cu care vor fi umplute cele peste 100 de gropi din Bucureşti vor rezista doua-trei saptamâni, dupa care va urma asfaltarea propriu-zisă a străzilor, a declarat, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul-şef a mai spus că vrea să termine rapid cu gropile existente în Bucureşti, pe care le-a inventariat şi clasificat în funcţie de periculozitate. Lucrările se vor desfăşura atât în timpul zilei, cât şi noaptea, folosindu-se mixturi asfaltice speciale.

Primarul Capitalei s-a declarat nemulţumit de modul în care unele firme de construcţii au umplut gropile în săptămânile trecute şi a precizat că a executat o parte din garanţia depusă de firma Eurovia pentru calitatea lucrărilor efectuate.

Oprescu a mai precizat că va da dispoziţie ca firmele de salubrizare să măture apa din gropi, pentru ca asfaltatorii să poata lucra.

La începutul lunii februarie, primarul general le-a cerut reprezentanţilor firmelor care se ocupa de străzile din Bucureşti să repare, în cel mult cinci zile şi daca vremea o va permite, cele 100 de artere cu gropi, în caz contrar urmând să le reţină banii reprezentând garanţia pentru calitatea lucrărilor.

În cazul în care nu vor face reparaţiile necesare, firmele riscă să piardă garanţia pentru calitatea lucrărilor efectuate, care reprezintă 5% din valoarea contractelor. Asfaltarea unei porţiuni de 10 metri pătraţi de stradă costă, în medie, 500 de lei, potrivit firmelor de profil.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite