Bucureşti: Şoferul bătăuş de la RATB, cercetat penal VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorul snopit din bătaie în autobuzul 425 a depus ieri plângere penală la Poliţia din Jilava împotriva şoferului care l-a bătut vinerea trecută

Autobuzul 425, ring de box pentru călători şi şoferi VIDEO

Un şofer de la RATB a bătut cu brutalitate un pasager VIDEO

(UPDATE) Un călător i-a scos dinţii unui şofer RATT în troleibuzul 15

Bărbatul bătut vineri după-amiază de un şofer al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) a făcut ieri plângere la poliţia din localitate şi a mers la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a-şi scoate certificat medico-legal.

Nicolae Ivan (58 de ani) este decis să ia măsuri împotriva celui care l-a lovit cu bestialitate în urmă cu patru zile.

„Nu pot să-l las. M-a lovit pur şi simplu ca un animal fără să aibă vreun motiv întemeiat. Mă gândesc să-l dau în judecată“, a spus bărbatul.

„Era închis la poliţie”

Ivan susţine că după ce a fost snopit din bătaie şi abandonat în zăpadă atât de agresor, cât şi de călătorii care au fost martori la incident, a fost la sediul poliţiei din comună pentru a depune plângere, dar aici nu a găsit pe nimeni.

„A trecut şi-un echipaj pe lângă mine, dar nu a oprit. Cred că nu m-au văzut agenţii“, a povestit bărbatul.

El a mai încercat să depună plângere şi a doua zi, dar nici de data asta nu a găsit deschis.

Ieri, a treia zi de la bătaia încasată, a reuşit să-i găsească pe oamenii legii.

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, spune că lipsa forţelor de ordine în localitatea pe care o administrează este o problemă veche.

„Am solicitat prezenţa jandarmilor în localitate, dar până acum nu s-a făcut nimic“, a declarat edilul.

În localitatea ilfoveană sunt doar patru agenţi, care ar trebui să răspundă de siguranţa a 12.000 de locuitori.

După ora 16.00, unul singur rămâne „de gardă”.

Vecini de ani buni

Nicolae Ivan şi Marian Năstase locuiesc la câteva case distanţă.

Cu toate acestea, cei doi spun că nu şi-au vorbit niciodată.

Agresorul a fost şofer la RATB timp de 15 ani, şefii săi spun că nu a mai fost implicat în vreun scandal, iar vecinii îl consideră un om cumsecade.

„Cu ceva timp în urmă a participat ca voluntar la o acţiune a primăriei de tăiere a copacilor“, şi-a amintit primarul Mladin.

„Nu ştiu ce l-a apucat. Are cinci copii acasă şi e om bun. O fi avut o zi mai grea, E om muncitor, are tractor acasă şi mai lucrează cu ziua pentru cei din sat care au pământ“, a spus o vecină.

În urma scandalului, Năstase a fost concediat.

Riscă doi ani după gratii

Contactat telefonic, fostul şofer de pe linia 425 nu a vrut să comenteze cele întâmplate. „Am văzut că cei din presă au amplificat faptele mele, dar nu vreau să vorbesc decât cu o televiziune“, a declarat el.
Bărbatul riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de până la doi ani. „Încadrarea juridică se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale. Dacă victima beneficiază de 20 de zile, agresorul poate să ajungă după gratii timp de doi ani sau să plătească o amendă“, a explicat Claudia Burada, purtător de cuvânt al Poliţiei Ilfov.

Pierdea timpul la capăt de linie

Nicolae Ivan susţine că vineri după-amiază a urcat în autobuzul 425 ca să ajungă la Bucureşti. Câteva femei, singurii pasageri din mijlocul de transport în comun, i-au reproşat şoferului că pierde timpul vorbind cu nişte prieteni.
Marian Năstase a ripostat. „A început să înjure o fată şi să-i spună că ştie el mai bine ce trebuie să facă“, a povestit bărbatul agresat. El i-a sugerat tinerei să facă plângere la conducerea RATB. Năstase s-a fi înfuriat şi mai rău, a ieşit din cabină şi l-a luat la bătaie pe pasager. Cazul a fost făcut public după ce unul dintre călători a postat înregistrarea bătaii pe internet.

"Nu pot să-l las. M-a lovit pur şi simplu ca un animal fără să aibă vreun motiv întemeiat. Mă gândesc să-l dau în judecată".
Nicolae Ivan
victimă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite