Bucureşti: Şofer de maxi-taxi bătut măr de călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Virgil Cioponea, şofer de pe linia particulară preorăşenească 445, a fost bătut sâmbătă seara, în jurul orei 22.00, de un grup de circa 20 de oameni pentru că a îndrăznit să le ceară să-şi plătească biletul.

Şoferul îşi începea ultima cursă pe linia 445, de la Aurel Vlaicu, spre Tunari. Un grup de zece indivizi s-a urcat în maşină, iar şoferul le-a cerut banii pe bilet. I-au răspuns că îi vor da la capăt de linie. Ajuns în staţia Mărăşeşti din comuna Tunari, câţiva indivizi dintre cei care au refuzat să-şi plătească drumul, au început să-i care pumni în cap.

„Eram la volan, am coborât din maşină, dar jos mă aşteptau alţii. M-au imobilizat şi m-au bătut cu pumnii şi picioarele până abia mai respiram. Am ţipat după ajutor, dar ceilalţi călători au rupt-o la fugă. M-am mai trezit în ambulanţă“, spune bărbatul.În această dimineaţă, Cioponea s-a ptrezentat la IML pentru certificatul medico-legal.  

Nouă şoferi bătuţi, în trei luni

Incidente se întâmplă şi în rândul şoferilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). La jumătatea lunii februarie un şofer de pe cursa preorăşenească 466, Bucureşti-Glina, a fost snopit în bătaie, la ieşirea din comuna Căţelu, de un grup de cinci tineri care nu au mai apucat să se urce în autobuz.Bărbatul a ajuns bătut-măr la Spitalul Colţea, după ce un călător a sunat la 112.

„În primele trei luni ale anului am avut nouă cazuri de agresiuni verbale şi fizice la adresa şoferilor RATB. Noi avem un contract cu Jandarmeria Capitalei, prin care ar trebui să se asigure ordinea pe mijloacele de transport în comun, însă este imposibil să fie câte un jandarm pe fiecare autobuz“, a declarat Mihai Vlădărău, purtătorul de cuvânt al RATB.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite