Snowboarding pe pârtia improvizată din Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de tineri pasionaţi ai sporturilor de iarnă s-au adunat în parc pentru competiţie. Chiar dacă este începutul primăverii, iar zăpada aproape că s-a topit, organizatorii evenimentului au acoperit dealul abrupt din parc cu zăpadă adusă de la munte.

Distracţie şi adrenalină, de asta au avut parte azi-dimineaţă tinerii care s-au adunat pe pârtia improvizată la intrarea în Parcul Tineretului. Peste 40 de persoane venite din toată ţara, atât băieţi cât şi fete, şi-au petrecut aproape toată ziua cu sărituri pe rampă. Astăzi a avut loc ultima ediţie a turneului Mountain Dew Try to Fly.
 
„Organizăm astfel de concursuri încă din anul 2003, iar asta este ultima etapă a acestei ediţii. Au mai fost trei, la Braşov, Cavnic şi la Sinaia, iar acum am decis să ne mutăm în Bucureşti“, a spus Bogdan Tomoioagă, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pentru a transforma dealul în pârtie, organizatorii au adus zăpada cu TIR-ul, direct de la munte. „Cum nu mai era zăpadă în oraş, au adus de la munte. S-a pus şi azot în ea pentru a nu se topi prea repede şi cred că şi vremea ţine cu noi“, a spus Laura Toma, pr.

Întrecere între amatori şi profesionişti
Chiar şi cei mai puţin profesionişti şi-au făcut curaj şi s-au înscris în concurs, însă majoritatea celor prezenţi erau tineri cu experienţă, care se dădeau cu placa de cel puţin 5, 6 ani. De exemplu, unul dintre participanţi, Adolf Mihail, face snowboarding de 5 ani şi a participat la fiecare competiţie care s-a desfăşurat în ţară.

„Îmi place foarte mult acest sport. Cu cât îl practici mai mult cu atât vrei să înveţi să faci din ce în ce mai multe sărituri spectaculoase. Anul trecut eu am câştigat Heli Boardingul“, a spus tânărul în vârstă de 21 de ani care a venit din Miercurea Ciuc.

Un alt participant a adăugat că este foarte bucuros că acest sport a început să ia amploare şi că nu se mai desfăşoară doar în zone de munte, ci şi în alte oraşe. Şi Cristi Tudose a practicat peste opt ani sporturi pe zăpadă. „Vreo 6 ani snowboarding şi 2 ani de schiuri. Nişte prieteni au văzut că mă descurcam cu schiurile şi mi-au pus placa în picioare şi mi-au zis să încerc. Am învăţat repede, dar până acumnu am câştigat“, a spus Cristi.
 
Marele premiu, o săritură cu Heli Boardingul
Juriul format din profesionişti va alege cei mai buni rideri care vor fi răsplătiţi cu premii în valoare de 6.000 de euro, dintre care 3.200 cash, iar restul echipamente sportive. Premiul principal pentru care au luptat participanţii a fost o tură cu Heli Boardingul (o combinaţie de parapantă şi snowboarding – n.red.), în Munţii Făgăraş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite