Şi-au transformat casa în „colivie“ de frica hoţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Inginer Cristian Pascal din cartierul Crângaşi se află una dintre cele mai interesante case din Capitală. Pentru protecţie, dar şi pentru că au vrut o casă „mai altfel“, proprietarii şi-au închis balcoanele şi ferestrele cu nişte bare de fier, transformându-şi locuinţa într-o adevărată colivie.

Casa-colivie se află la numărul 12-14 de pe strada Inginer Cristian Pascal, o arteră care face legătura între cartierul Crângaşi şi Regie. Privirile tuturor trecătorilor care aşteaptă autobuzul în staţia de pe această stradă sau pur şi simplu au drum prin această zonă sunt atrase de casa cu grilaje albe care seamănă foarte mult cu o colivie uriaşă.

„Trec des pe aici, pentru că locuiesc în zonă şi m-am obişnuit cu această casă. Chiar dacă pare mai ciudată, mi se pare foarte cochetă“, a spus Mihaela, o tânără care aşteaptă zilnic autobuzul în staţia din apropierea casei „blindate“.

Alţi trecători, care văd pentru prima oară locuinţa, sunt impresionaţi de arhitectura sa ciudată, dar bănuiesc motivul pentru care proprietarii au recurs la această structură. „E pentru prima dată când văd aşa ceva.

Nu cred că este foarte plăcut să priveşti tot timpul lumea de afară de după aceste gratii, dar cred că au ales să-şi pună aceste grilaje pentru protecţie. Toată lumea ştie că acest cartier nu este chiar cel mai select din Bucureşti şi e bine să îţi iei toate măsurile de siguranţă“, e de părere Cristi, unul dintre mulţii trecători care rămân uluiţi de design-ul casei-colivie.

Blocul-foiţă o ciudăţenie a Bucureştiului
Laurenţiu Stoian, omul care are grijă de imobil atunci când proprietarii sunt plecaţi de acasă, spune că siguranţa este cuvântul de ordine în casa-colivie. „Nu e vorba de altceva, decât de siguranţă. Proprietarii sunt oameni prevăzători”, a spus Stoian. Camerele de luat vederi postate în dreptul interfonului şi zidurile de peste 3 metri susţin spusele îngrijitorilor.
Acesta nu este singurul imobil „mai altfel“ din Capitală. Blocul numărul 13 de pe strada Ion Câmpineanu are forma unei felii de caşcaval.
Situat chiar pe colţul străzii Ion Câmpineanu, între Calea Victoriei şi Bulevardul Magheru, blocul pare doar o faţadă sau un décor al unui film.

Forma sa ciudată, ca o felie de caşcaval, atrage toate privirile. Trecătorii se opresc în faţa lui şi se întreabă dacă în spatele faţadei, al ferestrelor, locuiesc oameni, sau pereţii sunt falşi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite