Bucureşti: Şi-a petrecut sărbătorile într-o cabină telefonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 50 de ani şi-a găsit amenajat adăpostul în cabina Romtelecom din faţa Spitalului Universitar şi nu vrea să accepte ajutorul autorităţilor. Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti au fost chemaţi de trecători să o ajute pe femeie, însă au avut surpriza să constate că acea cabină telefonică era de fapt locuinţa ei.

Ninsoarea şi frigul care au căzut peste Capitală azi-noapte au convins-o însă pe femeie să-şi părăseasă „locuinţa”, în căutarea unui loc mai bun. A lăsat în cabina telefonică pe are a locuit-o până ieri resturi de alimente şi câteva hârtii şi a dispărut fără urmă, chiar dacă, ieri, medicii nu au reuşit să o convingă să părăseasă locul.

„De dimineaţă nu am văzut pe nimeni în cabină. Pe frigul ăsta nu poţi să stai aşa într-un loc!”, a spus unul dintre pazncii Centrului de pentru oamenii fără Adăpost de lângă Spitalul de Urgenţă. „La noi în centru stau doar noaptea, iar dimineaţa pleacă”, a mai spus pazniul.

Echipajul Ambulanţei a vrut ieri să o scoată pe femeie din cabină, însă aceasta s-a opus, spunând că ea acolo locuieşte şi dacă ar pleca şi-ar pierde locul.

„Avea cu ea mai multe bagaje, nişte mâncare şi un ibric cu cafea din care bea din când în când pentru a se încălzi. Nu am putut să o luăm cu forţa de acolo, deşi nu e normal ca pe vremea asta să locuiască un om acolo”, a declarat, pentru „Adevărul de seară”, dr. Alis Grasu, de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

„Ei au probleme de sănătate, nu eu”

Medicul Alis Grasu povesteşte că femeia era foarte supărată pe cei care au chemat Ambulanţa, crezând că are probleme de sănătate. „Ei au probleme de sănătate, nu eu!”, le-a spus femeia medicilor de la Ambulanţă. Chioşcarii din zonă spun că în mod frecvent cabinele telefonice sunt ocupate de oameni fără adăpost care îşi petrec noaptea în centrul de noapte.

Reprezentanţii Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB) spun că în zilele geroase ajung la spital zeci de oameni fără adăpost, mai mult morţi decât vii. „Vin îngheţaţi de frig şi nemâncaţi. Ei primesc tratament specific şi hrană. Pleacă pe picioare, dar după câteva zile revin", a declarat agenţiei pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al SUUB, Ama Oproiu .


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite