Serviţi o salată KGB, în clubul Scânteia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salata Ana Pauker sau cocktailul Scânteia sunt doar câteva dintre atracţiile localurilor cu „specific“ totalitarist.

La subsolul unei clădiri din zona veche a oraşului, distracţia se dezlănţuie sub privirile lui Nicolae Ceauşescu, Hitler, Lenin sau Stalin. Într-un alt local de pe bulevardul Ferdinand poţi servi, cu numai 5 lei, o salată “Ana Pauker” sau “Armata Roşie”.

În clubul „El Dictador”, situat pe strada Sf. Dumitru, nr 3 îţi poţi petrece seara într-un mod fascinant, iar distracţia poate depăşi limitele până când ajungi să te saluţi amical cu unul dintre tiranii din trecut.

Conceput ca un muzeu al dictatorilor, localul te învăluie în mister încă de la intrare. De pe pereţii de la bar simţi privirile pătrunzătoare ale unor personaje temătoare care au făcut istorie.

„Au fost postaţi dictatori cunoscuţi, iar la amenajarea clubului care s-a deschis de câteva luni au lucrat sculptori, pictori şi arhitecţi. Totul a fost gândit astfel încât să redea o atmosferă şocantă şi frapantă“, a spus reprezentanta clubului, Petronela Negulescu. Scaunele sunt din metal, mesele din marmură, iar din loc în loc întâlneşti sculpuri realizate de artistul Marius Leonte. Separeurile sunt dedicate liderilor comunişti Mao Zedong, Nicolae Ceauşescu şi Stalin. Din tablouri te mai privesc încremeniţi în imaginile alb-negru: Lenin, generalul Augusto Pinochet, conducătorul fascist Benito Mussolini sau liderul nazist Adolf Hitler.
 
Distracţie pe o fostă cale ferată

Eşti readus cu picioarele pe pământ de  DJ-ul Dolphy care combină perfect stiluri de muzică de la rock la hiphop şi drum and bass, cu influenţe electro-dance.

Clubul El Dictador este deschis de miercuri până duminică, de la ora 21.00 la 5.00, iar intrarea costă 10 lei. După un cocktail pentru care scoţi din buzunar între 15 şi 20 de lei, dansul este mai plăcut pe podeaua construită pe o fostă cale ferată şi luminată în tot felul de culori.

În „El Grande Comandante” de lângă piaţa Gemeni se „declanşează“ revoluţia, iar culoarea roşie este pe toţi pereţi din clubul care seamănă cu un buncăr. Localurile “El Comandante Estudiante” şi „El Primer Comandante” care fac parte din acelaşi lanţ de cluburi frapează tot prin inedit, doar că abordează alte genuri de muzică. Trecutul revine la viaţă şi în restaurantele „La Historia” şi „La Historia del Comandante” (Strada Ştefan, nr.13) unde poţi servi mâncăruri româneşti şi internaţionale, iar meniul zilei este 16 lei.

În clubul Scânteia de pe Bulevardul Ferdinand nr.73, atmosfera de odinioară se combină cu muzica rock. Poţi răsfoi cărţi vechi lăsate în dezordine pe rafturi sau poţi privi fotografii îngălbenite de timp. Asta în timp ce aştepţi să fi servit cu o friptură alături de o salată „Armata Roşie” (din tomate) sau „Ana Pauker” (murături), ambele la 5 lei, sau „KGB” (pui, ţelină, morcov, castraveţi), care costă 8,5 lei. Un cocktail Scânteia costă 12 lei, iar pentru o bere sau un suc plăteşti între 3,5 şi 10 lei.

Citat

„Totul a fost gândit astfel încât să redea o atmosferă şocantă şi frapantă: pe pereţi au fost postaţi dictatori cunoscuţi, scaunele sunt din metal, iar mesele din marmură“

Petronela Negulescu, PR clubul „El Dictador”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite