Semaforul cu bandă de alergare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii sunt forţaţi să dea o probă de viteză de 25 de metri în doar 15 secunde pe o trecere de pietoni din zona magazinului Unirea. Semaforul „inteligent“ de pe Bulevardul Unirii, de lângă Hotelul Horoscop, instalat pe vremea edilului Adriean Videanu, provoacă nervi şi claxoane pietonilor şi şoferilor de fiecare dată când îşi schimbă culoarea.

Pietonii care traversează zebra din această zonă foarte circulată o iau la fugă ca să ajung la „finish“ înainte să se schimbe culoare verde, ca să fie siguri că reuşesc să treacă în timp util. Verdele pentru ei ţine doar 15 secunde, insuficient pentru cineva care merge în pas normal.

„Lucrez în zonă de câţiva ani, mereu e aşa, se trece «cu programare». Trebuie să ajungi la fix când se face verde şi atunci să o iei la fugă, altfel te claxonează şi te înjură toţi şoferii“, se plânge Mirela. Înaintea ei a traversat pe roşu un tătic cu fetiţa în braţe, de asemenea, alergând.

Pietonii oferă soluţii

Inspectorul principal de la Brigada de Poliţie Rutieră, Daniel Piştea, a precizat că, într-adevăr, această trecere de pietoni este o problemă. Aceasta ar putea fi soluţionată prin înfiinţarea unei piste de refugiu la mijlocul benzii. Pietonii au însă alte sugestii: „Nu trebuie niciun refugiu, nu le e mai uşor să facă semafoarele astea să funcţioneze normal decât să ne ţină în mijlocul străzii, printre maşini?“, a declarat contrariat Ionuţ, unul dintre cei care îşi pun în fiecare zi pielea pe băţ din cauza semaforului.

Semaforul „inteligent“ a fost montat în mai 2008. Astfel, sub carosabil au fost montate, în fiecare intersecţie aglomerată de pe ruta Piaţa Victoriei-Tineretului, fire care transmit printr-o reţea de fibră optică informaţii privind numărul de maşini care traversează zona. Astfel, se dictează măsura de schimbare a culorii semafoarelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite