PERICOL DE INFECŢIE: Secţia de chirurgie de la SUUB, închisă pentru bolnavii cronici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internările pentru bolnavii cronici au fost oprite la departamentul de chirurgie generală al Spitalului Universitar după decesul unei paciente cu enterocolită bacteriană cu germeni rezistenţi. Nu se vor mai face internări decât după ce se va descoperi dacă este vorba despre o infecţie intra-spitalicească sau pacienta a venit infectată.

Managerul spitalului, conf. dr. Cătălin Cârstoiu, a decis acest lucru după depistarea mai multor cazuri cu enterocolită severă.

"De la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate 13 cazuri cu enterocolite cu germeni diferiţi la 27.000 de internări. Decesul pacientei a impus luarea unor măsuri epidemiologice. Am cerut Direcţiei de Sănătate Publică să analizeze dacă este vorba de o infecţie intra-spitalicească sau pacienta a venit cu ea din afară. După finalizarea dezinsecţiei la chirurgie generală vom continua la secţiile de oftalmologie şi ginecologie", a spus managerul.

În secţia de chirurgie nu se vor mai interna decât cazuri care reprezintă urgenţe, iar bolnavii cronici, pe măsură ce vor fi rezolvaţi, vor fi externaţi.

De asemenea, managerul spitalului a recomandat medicilor folosirea cu prudenţă a antibioticelor şi monitorizarea atentă a tuturor pacienţilor internaţi, precum şi semnalarea imediată a apariţiei simptomatologiei de tip toxico-digestiv.

Totodată, s-a decis ca orice problemă ce apare să fie semnalată direcţiei spitalului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite