Bucureşti: Se vând petarde în toate pieţele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă comercializarea de petarde este interzisă de trei ani, iar poliţiştii fac razii aproape zilnic, bişniţarii sunt în continuare postaţi la intrările din pieţele din Bucureşti.

Practic, toate pieţele de la periferia Capitalei sunt ticsite cu artefacte care conţin substanţe pirotehnice interzise. Bărbaţi, dar şi femei de toate vârstele se ocupă cu negoţul de petarde, artificii şi alte bubuitori. Pieţele Colentina, Obor, Sudului sau Moghioroş sunt pline de „super oferte“ de Sărbători.

Toate preţurile sunt negociabile, condiţia principală este să cumperi cât mai multe, iar oferta cuprinde de la bubuitori minuscule la 2 lei cutia, până la artefacte pirotehnice complexe ce depăşesc 400 de lei. Marfa o ţin bine dosită în sacoşe de rafie şi îţi arată doar dacă pari un client serios. Le scot cu grijă, una câte una, şi fac scurte descrieri, cu ochii în patru după Poliţie. 

„Eu vând pachetul de şase aruncătoare de artificii la 40 de lei. Le las şi la 30, dacă iei mai multe. Dacă vrei distracţie adevărată, îţi dau o bombă de aia de o vezi pe la televizor, aia aruncă artificii la 50 de metri în sus. Dar pe mai puţin de 200 de lei nu o dau, lumea o vinde pe aici cu 400-500 de lei. E o afacere!“, explică unul dintre vânzători.

Potrivit legislaţiei în vigoare, comercializarea produselor artizanale, din calsa a II-a, adică pocnitori şi artificii, este permisă doar în ziua de 31 decembrie.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean Ilfov au început controalele în complexul comercial Dragonul Roşu unde au aplicat în ultimele zile amenzi de 9.500 de lei. De asemenea, poliţia Capitalei a început săptămâna asta controale prin pieţele Bucureştiului. „Ieri a fost deja întocmit un dosar penal în Capitală. Controalele vor continua în fiecare zi până după sărbători“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar şef Christian Ciocan.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite