Se prelungeşte chinul în zona Aviatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sorin Oprescu promitea, în urmă cu o lună, că lucrările vor fi încheiate la jumătatea lui octombrie. Ieri, muncitorii asfaltau încă şi restricţiile din trafic nu erau ridicate. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor au promis că Bulevardul Aviatorilor va fi finalizat în maxim două săptămâni.

„Până la jumătatea lunii octombrie, ieşim cu totul în Bulevardul Aviatorilor până la Guvern, inclusiv Piaţa Victoriei“. Aşa suna promisiunea făcută, în urmă cu o lună, de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Socoteala de acasă nu s-a potrivit, însă, cu cea din piaţă. Ieri, muncitorii asfaltau de zor Piaţa Aviatorilor. „Cam în două săptămâni dăm drumul la toată circulaţia“, a declarat, pentru „Adevărul”, şeful lucrătorilor.

Şi reprezentanţii Administraţiei Străzilor, structură aflată în subordinea Primăriei Generale, au declarat că în perioada următoare, dacă vremea va fi favorabilă, vor fi trasate marcajele orizontale, iar până la sfârşitul lunii bulevardul va fi redat integral circulaţiei.

Trotuarele abia se sapă

Vestea nu-i bucură foarte tare pe şoferii care trebuie să tranziteze zilnic zona. „Ne bucurăm că scăpăm de piatra cubică pentru că ne rupeam maşinile în gropile formate după fiecare ninsoare, dar parcă lucrările nu se mai termină. Încerc să evit s-o iau pe Bulevard de câte ori pot“, a declarat Doru Dorobanţu, taximetrist. În momentul de faţă, şoferii pot circula între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle pe un singur sens, cel dinspre Victoriei.
Acelaşi sens însă este blocat pentru pietoni pentru că trotuarul a fost săpat pentru a fi refăcut şi a se monta pistele de biciclişti, astfel încât oamenii trebuie să împartă breteaua de lângă bulevard cu maşinile. „Am văzut că se scoate asfaltul şi sper să-l înlocuiască cu altul mai bun, să nu mai scoatem în fiecare an bani pentru gropi şi borduri”, spunea ieri, Victoria Pavel, pieton.

Cinci luni de săpături şi restricţii


Lucrările de reabilitarea a Bulevardului Aviatorilor au început la 17 mai şi au impus o serie de restricţii pentru şoferi. La început a existat un conflict între Administraţia Străzilor şi Ministerul Culturii deoarece piatra cubică este considerată monument istoric. În repetate rânduri, primarul Oprescu a declarat că aceasta va fi scoasă şi montată pe străzile din Centru Istoric. Costul total al lucrărilor de pe Bulevardele Aviatorilor, Constantin Prezan şi Mircea Eliade şi cele de la Piaţa Charles de Gaulle este de 78,1 milioane de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite