Se lasă Noaptea Albă a Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DIVERSITATE Vizitatorii se vor delecta cu spectacole de teatru, animaţie în costume de epocă, muzică de toate felurile, proiecţii de filme şi expoziţii. Mai multe instituţii de cultură din Bucureşti îşi deschid gratuit porţile pentru oaspeţi în această noapte. Ultimele muzee se închid la ora 4 dimineaţa.

Instituţiile de cultură din Capitală se întrec anul acesta în evenimente care mai de care mai interesante pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori. Astfel, cei care vor să îşi petreacă această noapte înconjuraţi de cultură au la dispoziţie 11 muzee din oraş. Evenimentul se află la cea de-a şasea ediţie, fiind o manifestare la care participă toate țările membre ale Consiliului Europei. Anul acesta, evenimentul aduce în atenţia iubitorilor de cultură instituţii renumite precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional de Artă a României, Muzeul Naţional al Literaturii Române şi Muzeul Militar.



Picturi chinezeşti şi artă mexicană
La fel ca şi la ediţiile precedente, evenimentul îşi propune să stimuleze intereseul publicului asupra bogăţiei patrimoniului cultural naţional, asigurând accesul gratuit. Muzeul Ţăranului Român a pregătit pentru această noapte trei expoziţii, două dintre ele dedicate artei populare mexicane şi picturii ţărăneşti din China, iar cea de-a treia este o expoziţie realizată de Ordinul Arhitecţilor pe tema clădirilor în paragină. Bucureştenii sunt aşteptaţi aici de la ora 18.00, până la 2.00 dimineaţa.

image

La Muzeul Naţional de Artă a României vizitatorii pot admira, între orele 16.00 şi 4.00, Galeria Naţională şi Galeria de Artă Europeană. Cei care vor o seară plină de muzică pot trece pe la Muzeul Naţional al Literaturii unde vor putea asculta muzică rusească de la ora 20.00 şi jazz şi poezie, de la ora 21.00. Muzeul va fi deschis de între orele 10.00 şi 3.00. La Muzeul „George Enescu“, seara se deschide cu un concert de muzică clasică în curtea muzeului, de la 20.00, urmat de concerte în interiorul Palatului Cantacuzino, până la 5 dimineaţa.

Muzeul Aviaţiei, inclus în circuit
Anul acesta, la sărbătoare se alătură şi Muzeul Aviaţiei care va fi deschis de la 20.00 la 4.00. Muzeul Naţional de Istorie va fi deschis între orele 18.00 şi 3.00 şi prezintă mai multe spectacole şi piese de teatru, Muzeul de Geologie şi Muzeul Militar sunt deschise până la 1.00, iar Muzeul de Artă Contemporană îşi aşteapă vizitatorii de la ora 21.00 până la 5.00. De asemenea, Muzeul Municipiului Bucureşti găzduieşte între orele 14.00 şi 4.00 expoziţii şi parade ale vehiculelor de epocă.

Muzeul Satului, deschis doar ziua
Cel care nu va petrece o noapte albă va fi Muzeul Satului „Dimitrie Gusti“. Aici, evenimentele se desfăşoară între 10.00 şi 14.00 şi poartă numele de „Dimineaţa Muzeului“. Decizia a fost luată pentru că această instituţie nu poate fi vizitată noaptea din motive de securitate a patrimoniului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite