Bucureşti: Se deschide pasajul Băneasa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarul traficului din nordul Capitalei ia sfârşit. Din 1 decembrie, şoferii vor putea circula prin pasajul subteran de la Băneasa scăpând astfel de agolemeraţia infernală care s-a instalat în zonă de la începerea lucrărilor.

Timp de un an şi şapte luni, miile de şoferi aflaţi pe DN1 în drum spre aeroport sau staţiunile montane au fost prinşi în ambuteiaje de zeci de minute pe porţiunea cuprinsă între podul Băneasa şi Aeroportul Otopeni. Circulaţia se va deschide chiar dacă se vor mai efectua lucrări de amenajare a trotuarelor până în primăvara anului viitor, când proiectul va fi sută la sută finalizat.

Pasajul are o lungime de aproximativ 870 de metri, va avea patru benzi (câte două pe fiecare sens) şi prin el vor circula zilnic peste 60.000 de maşini. Odată cu deschiderea pasajului se vor ridica şi restricţiile instalate în zonă pe 10 octombrie. Astfel, şoferii vor putea din nou să traverseze DN1 în intersecţia Bulevardul Ion Ionescu de la Brad cu Bulevardul Aerogării. Restricţiile trebuiau ridicate pe 10 noiembrie, însă reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au decis prelungirea termenului tocmai pentru a înlesni finalizarea lucrărilor la pasaj.

Lucrarea, care va costa statul român 13 milioane de euro, a fost începută în mai 2008 şi trebuia finalizată un an mai târziu de către firma portugheză Lena. În luna mai a acestui an, trei muncitori care lucrau la pasaj au murit prinşi sub un mal de pământ. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite