Schizofrenicul care şi-a ucis mama, internat sub pază

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavul psihic în vârstă de 42 de ani, care şi-a ucis ieri mama cu mai multe lovituri de cuţit, va fi internat la Spialul-Penitenciar Jilava . Criminalul, despre care se ştia că îşi mai atacase mama, a fost prins la scurt timp după ce a comis fapta în apropierea spitalului „Sfântul Ioan“.

La doar şase luni după ce a fost externat din spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, Mustan Asan, în vârstă de 42 de ani, diagnosticat cu „tulburare schizofreniformă şi dependenţă de alcool”, şi-a ucis mama, Elmaş Mustan, cu mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului si a toracelui. „Principalul suspect, fiul victimei, a fost prins în apropierea locului în care s-a comis fapta la scurt timp de la comiterea crimei“, a spus şeful serviciului omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş.

Astăzi, criminalul urmează să fie internat la Spialul-Penitenciar Jilava pentru a fi examinat de medicii psihiatrii, care vor stabili dacă Mustan a avut discernământ în momentul comiterii crimei. „Parchetul de pe lânga Tribunalul Bucureşti a dispus internarea lui Mustan Asan la spital, în vederea expertizării psihiatrice şi în funcţie de această expertiză vor fi continuate cercetările“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Bogdan Staicu    

A fost trimis acasă, sub tratament


Fapta s-a petrecut într-un bloc din cartierul Berceni din sectorul 4. Vecinii spun că ştiu de problemele psihice ale bărbatului şi că acesta şi-a lovit mama în mai multe ocazii. De data aceasta a lovit-o de mai multe ori cu un cuţit, care a fost găsit de anchetatori. De asemenea, oamenii au precizat că nu au înţeles niciodată de ce era lăsat de medici să plece acasă.

 Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Obregia”, Mustan Asan fusese internat în aceasta instituţie medicală anul acesta, în perioada 6-10 mai, cu diagnosticul schizofrenie nediferenţiată. Aceleaşi surse medicale au precizat că medicii psihiatri au semnat externarea pacientului cu condiţia ca acesta să urmeze tratamentul şi recomandările.

„Certificat în alb pentru crime“


 „Internarea ambulatorie, adică lăsarea schizofrenicului în grija familiei, este un certificat în alb pentru crime, violuri, tâlhării, pentru că în mintea acestor pacienţi este o lume halucinatorie, imaginativă, haotică şi bolnavă”, a declarat ieri, pentru „Adevărul de Seară”, psihiologul criminalist Tudor Butoi. El a adăugat că medicii specialişti care cred că tratarea acestei boli în-afara spitalului nu constituie un pericol pentru public sunt în eroare.
Mai mult, Butoi a accentuat faptul că schizofrenia este o boală aproape imposibil de controlat. „În toată cariera mea nu am întâlnit un om care să se vindece de schizofrenie. Eu susţin internarea sub tratament, supravheghere şi pază pentru aceşti nefericiţi”, a conchis Tudor Butoi.

Alt pacient-criminal „tratat” la „Obregia”


În urmă cu două luni, un alt pacient al Spitalului de Psihiatrie „Alexandru Obregia” a comis o crimă în Capitală. Cristian Niţulescu a evadat din instituţia medicală special pentru a ajunge la iubita lui ca să o omoare. Medicii de la „Obregia” au precizta că pacientul criminal, fost subofiţer la Ministerul Apararii Nationale, avea un comportament bun, îşi lua tratamentul şi socializa cu ceilalţi pacienţi din rezerva în care a fost. A venit voluntar să se interneze şi nu a fost nevoie ca el să stea intr-un salon închis.

 


.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite