Şase spitale din Capitală, desfiinţate sau reorganizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei instituţii aparţin Primăriei Capitalei iar alte trei Ministerului Sănătăţii. Două spitale şi o secţie dispar complet de pe harta Bucureştiului. Este vorba despre Caritas, Spitalul „Scarlat Longhin, dar şi secţia TBC a Spitalului „Sf. Ştefan“, a căror clădiri au fost retrocedate.

Spitalul Caritas a fost desfiinţat complet şi într-una dintre clădiri se va organiza căminul de bătrâni „Acad. Nicolae Cajal“, s-a hotărât joi în şedinţa CGMB. „Patru clădiri din cinci ale Spitalului Caritas au fost retrocedate. Spitalul a fost deja golit de câteva săptămâni, medicii s-au mutat în alte spitale, la fel şi pacienţii şi aparatura“, a explicat Marius Savu, directorul Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei.

Şi Spitalul „Scarlat Longhin“, a fost retrocedat, iar aparatura, paturile şi medicii vor fi mutate la Spitalul „Victor Babeş“.
„Secţia de TBC a Spitalului «Sf. Ştefan» va dispărea fizic pentru că imobilul în care se află a fost retrocedat. În următoarele luni se vor muta atât medicii, cât şi pacienţii din aceste instituţii, după ce vom stabili în ce spitale vor fi transferaţi“, a mai precizat Savu.

Două spitale se vor mări

Tot consilierii locali au decis ca două spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei, Spitalul Burghele şi respectiv Malaxa, să fie mai mari, ca organigramă, dar şi ca număr de secţii, după ce au preluat medicii şi pacienţii de la Caritas.

Alte trei spitale din Capitală, ce aparţin Ministerului Sănătăţii, au fost deja desfiinţate şi transformate în secţii ale altor unităţi. Este vorba despre Institutul ORL „Prof. Dr.D.Hociotă“, Institutul „Prof. Dr. Florin Brătilă“ şi Institutul Naţional de Recuperare şi Balneoclimatologie.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite