Şase recordmani ai chitarei la Teatrul Bulandra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 11.15, a început cea de-a doua ediţie a festivalului „Ziua Chitarelor“, eveniment care este găzduit de sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra din Bucureşti. Tineri pasionaţi ai instrumentului cu coarde au ocupat toate scaunele din sală.

Unii dintre cei mai renumiţi chitarişti ai momentului vor susţine câte un master class, iar seara un concert. Pe scena Teatrului din strada Jean Louis Calderon nr.76A vor urca Andy Timmons (SUA), Greg Howe (SUA), Michael Angelo Batio (SUA), Richard Hallebeek (Olanda), William Stravato (Italia).

Greg Howe a colaborat cu Michael Jackson

Ziua a început cu o demonstraţie a lui Brett Garsed. „Nici nu ştiţi ce nervos sunt. Sunt atâţia chitarişti aici“, a spus Garsed în deschiderea festivalului.

Muzicianul Greg Howe este cunoscut pentru colaborările sale cu nume grele ale muzicii internaţionale precum Michael Jackson, Enrique Iglesias şi Justin Timberlake.

Andy Timmons este considerat unul dintre cei mai buni 20 de chitarişti din lume, a colaborat Steve Vai şi  Joe Satriani, iar Brett Garsed a predat timp de 15 ani la cea mai prestigioasă şcoală de chitară din lume, „GIT“ din Los Angeles.

De asemenea, bucureştenii vor avea întâlnire astăzi cu Michael Angelo Batio, considerat un „capriciu al naturii, o maşină“. El reuşeşte să cânte la două instrumente în acelaşi timp. Cel mai bine vândut CD de jazz fusion îi aparţine lui Richard Hallebeek, care a bătut recordul mondial. William Stravato scrie pentru revista „AXE“ din Italia şi predă la una dintre cele mai mari şcoli de muzica modernă din Roma.

Chitară Ibanez – premiu

La evenimentul organizat de Primăria Bucureşti prin Centrul Tradiţiei şi Creaţiei Populare, pasionaţii de chitară vor participa şi la un concurs, în cadrul căruia vor fi oferite premii importante. Câştigătorul locului întâi va primi o chitară „Ibanez RGHRG1“.

Lista finaliştilor concursului de sâmbătă se află pe www.ziuachitarelor.com, printre aceştia numărându-se doi români, restul de opt provenind din ţări precum Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Macedonia, Croaţia, Polonia, Albania sau Brazilia. Intrarea la festival este liberă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite