Şase designeri români urcă pe podiumul „Săptămânei Modei“ din Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de designeri români va fi prezentă în premieră la „Săptămâna Modei“ din Berlin. Evenimentul durează şase zile şi se desfăşoară în capitala Germaniei. Cei şase desineri români care vor participa vor prezenta şi în cadrul Berlin Premium Messe.

Primul din sezon şi cel mai în vogă eveniment de modă, Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, include în programul său din acest an şi creaţia românească. O delegaţie de designeri, dar şi firme din România vor fi prezente la 19 ianuarie, pe podiumul „Săptămânei Modei“ de la Berlin şi în cadrul Berlin Premium Messe. Alina Botea, Lucian Broscăţean, Mihaela Glăvan, Andreea Muşat, Irina Schrotter şi Angela Vasiliu îşi vor prezenta colecţiile pe 19 ianuarie, începând cu ora 22.00.

„Lost in translation“

Creatoarea Irina Schrotter va aduce la Berlin colecţia toamnă-iarnă, care se numeşte „Lost in translation“. „E o colecţie care respectă caracteristicile brandului, dar e adaptată pentru cerinţele şi aşteptările podiumului de la Berlin. Colecţia e accesorizată de Mihaela Glăvan, care semnează creaţia atât pentru pantofi, cât şi pentru poşete. E o colecţie curajoasă, care amestecă produse din piele cu mătase naturală, caşmir,jerseuri. Noutatea constă în faptul că din cele peste 50 de piese ale colecţiei se pot construi cel puţin trei linii complet diferite, ceea ce sper că va permite buyerilor să aibă curajul să experimenteze pe piaţă o parte dintre aceste idei“, a explicat creatoarea Irina Schrotter.



FOTO: Creaţii din colecţia toamnă-iarnă „Lost in translation“ semnată de Irina Schrotter

image

Astfel, 30 de modele românce vor defila pe podium cu aceasta ocazie, prezenţa designerilor români fiind aşteptată cu interes de presa germană, inclusiv de revista „Vogue“ din Germania. O parte din aceşti designeri au fost prezenţi şi pe podiumul ediţiei de anul trecut a Festivalului de Modă de la Iaşi, dar şi la Pavilionul României de la Shanghai.


FOTO: Creaţii din colecţia toamnă-iarnă „Lost in translation“ semnată de Irina Schrotter


Drumul până la Berlin

La sfârsitul lui iunie 2010, un număr restrâns de reprezentanţi ai unor companii şi designeri români grupaţi în jurul Asociaţiei FIT (Future in Textile) au descins la Berlin într-o misiune economică autofinanţată. Susţinuţi de Ambasada României, s-a organizat cu această ocazie o prezentare de modă. În urma acelei prezentări şi a întâlnirilor organizate cu asociaţiile şi companiile germane, au fost selectaţi câţiva designeri care au fost invitaţi la Mercedes-Benz Fashion Week Berlin 2011.



FOTO: Creaţii din colecţia toamnă-iarnă „Lost in translation“ semnată de Irina Schrotter

„«Săptămâna modei» de la Berlin este evenimentul care deschide seria de săptămâni ale modei din lume. Este considerat de lumea modei drept podiumul cu cele mai multe şanse de a aduce în prim-plan designeri noi, cu o viziune diferită şi proaspătă în modă. Selecţia efectuată de organizatori răspunde unor cerinţe diferite faţă de restul manifestărilor similare: se caută în principal colecţii avangardiste, curajoase, experimentale“, a declarat Irina Schrotter.



FOTO: Creaţii din colecţia toamnă-iarnă „Lost in translation“ semnată de Irina Schrotter

Deschiderea oferita de partea germană a dat un impuls creaţiei româneşti, astfel s-a decis, cu sprijinul Ministerului Economiei din România, ca participarea la MBFWB să fie dublată de un desant de firme româneşti tinere şi de succes. Delegaţia românească a convins organizatorul Premium Messe să ofere unul dintre cele mai bine plasate spaţii pentru un pavilion românesc în cadrul târgului de specialitate organizat în capitala modei germane. Potrivit participanţilor la MBFWB, acest pas hotărâtor pentru designul vestimentar românesc indică faptul că s-a realizat definitiv trecerea de la producţia în sistem lohn la cea de creaţie proprie.


FOTO: Creaţii din colecţia toamnă-iarnă „Lost in translation“ semnată de Irina Schrotter

image
image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite